Як зацікавити підлітків технологіями та креативністю: ділимося досвідом

Доброго дня, шановна спільнота!

Останнім часом я багато думаю про те, як зацікавити підлітків сучасними технологіями та креативними напрямками, щоб вони не просто “залипали” в гаджетах, а розвивали корисні навички. Мій син нещодавно почав цікавитися програмуванням і дизайном, але знайти місце, де б це було подано цікаво і доступно, виявилося непросто.

Досліджуючи цю тему, я натрапив на кілька інноваційних просторів, які пропонують програми для підлітків 12-18 років. Наприклад, у Львові є Простір інноваційної освіти UA-Teens (https://lviv.uateens.org/), де підлітки можуть обирати напрямки навчання, як-от програмування, графічний дизайн чи створення музики, і працювати над проєктами під керівництвом тьюторів. Мені сподобалася їхня ідея давати свободу вибору і водночас створювати структуроване середовище для розвитку.

Але я б хотів почути ваші думки! Як ви заохочуєте своїх підлітків до навчання? Чи є у вас досвід із подібними програмами? Можливо, ви знаєте інші круті ініціативи, які допомагають молоді опановувати технології та креативність? Діліться ідеями, буду вдячний за будь-які поради!