Забрати аттестат на 3-му курсі колледжу

Доброго часу,
Чи можу я покинути колледж на 3-му курсі і чи видадуть мені аттестат за 11 класів без диплому?

Покинути коледж можете. Але якщо ви неповнолітній студент, то відрахувати вас зможуть лише за письмовою згодою батьків. Свідоцтво ПЗСО звісно ж віддадуть.

1 Вподобання

а якщо я не складав ЗНО і в мене написано звільнений? віддадуть?

Не має значення, стоять оцінки за ДПА чи написано «звільнений». Якщо атестат у вас є, то все нормально, і вам його віддадуть після відрахування з коледжу.

1 Вподобання

підкажіть , будь ласка, закон і статтю яка це регулює

У мене до вас зустрічне питання, а точніше два питання))

  1. Що саме регулює? Уточніть, будь ласка.
  2. Перепрошую, ви маєте якісь сумніви в моїй відповіді? Чи вам відмовили? Можете описати більш детально свою проблему?

1.Регулює що я могу покинути коледж., звідси друга відповідь
2. Я читав в інтернеті що деякі директора не дают згоди на відрахування студентів. може в даному випадку допомогти закон?
2.1 я пам’ятаю щось згадувалось в законі про ВНЗ 1-2 рівня акредакції пункт 3, але я цей закон не можу знайти знайти

Ну коледж це ж не тюрма, де треба відбути термін покарання. З будь-якого навчального закладу можна відрахуватись за власним бажанням на підставі написаної Вами заяви (якщо 3 курс Вам точно є 18 і участь батьків не потрібна).
Інше питання, чи замовили вони бланк атестату вчасно, бо коледжі якправило видають атестати разом з дипломом.
Тут є кілька подібних тем, погортайте трохи раніше, там батьки покроково писали, як вони забирали атестат, відраховувались з коледжу і вчасно встигали в універ подати документи.

3 Вподобання

1.якщо я нікуди не поступаю , дозволять відрахуватись і дадуть документ ПЗСО, правильно розумію?
2.Є різниця коли писати заяву на відрахування до початку навч року/ на початку навч року?

  1. Так, все правильно. Якщо ви закінчили здобуття повної загальної середньої освіти, можете відраховуватись і документ вам віддадуть.
  2. Думаю, великої різниці немає, коли ви напишете заяву. Можете і до початку навчального року, якщо тільки в коледжі всі не у відпустках.
    Зверніться до коледжу, напишіть заяву, підключіть батьків (якщо ви неповнолітній студент) і вас відрахують і свідоцтво віддадуть.
1 Вподобання

2.3 Особа відрахована з коледжу до завершення навчання за освітньою
програмою, отримує академічну довідку, що містить інформацію про результати
навчання, назви дисциплін, отримані оцінки і здобуту кількість предметів ЄКТС.

що тут мається на увазі під ‘освітньою програмою’ - 11 класів? а якщо б було написано ‘освітнью-професійна програма’- то це і програма коледжа , так?

Тут мається на увазі програма за спеціальністю, по якій ви навчалися в коледжі. Вам видадуть і свідоцтво ПЗСО, і академічну довідку. Вона може знадобитися, якщо ви колись захочете поновитися на навчання. Ця довідка не має відношення до свідоцтва - просто диплом видати не можуть, бо ви не довчилися, а так буде написано, які предмети ви вивчали, скільки кредитів, які оцінки.

3 Вподобання

Вона і після вступу до університету в пригоді може стати, - можуть якусь ділову українську мову чи культурологію зарахувати (або частково зарахувати, якщо в коледжі годин трохи менше було). Якщо спеціальність коледжу і універу суміжна, можуть і низку профільних предметів зарахувати. Тож після вступу в універ обов’язково подайте цю довідку до деканату.

1 Вподобання

Пішов сьогодні з заявою по відрахуванню
Директор сказав, що т.к я неповнолітній мені потрібно йти в службу по справам неповнолітнім-це зрозуміло, мов мене ще там кудись ‘пристроять’ як це розуміти.
Мама подумала що буде якийсь штраф і сказала подумає., але за що? заборгованостей і порушення закону в мене немає, так як в мене є обовязкова освіта(пзсо), що директор мала на увазі?

Що директорка мала на увазі, краще перепитати в неї, але не варто, адже слова про «пристроять» - це, перепрошую, якийсь бред - я навіть не знаю, як це коментувати :woman_facepalming:
Вам треба з кимось із батьків піти в ту службу по справам дітей - вони напишуть щось типу, що не заперечують. Знову ж таки, з кимось із батьків піти в коледж - тому що без згоди батьків у вас навіть заяву про відрахування не приймуть, натомість тільки стращатимуть.
Не треба боятися, не буде ніякого штрафу і вас не поставлять ні на який облік. Ви здобули повну загальну середню освіту, яка є обов‘язковою і гарантується Конституцією, а далі то вже ваша справа. Можете сказати, що наступного року хочете вступати в університет, а спеціальність в коледжі вам не подобається :slight_smile:
Батьки несуть відповідальність за дитину до 18 років, тому вас не можуть відрахувати без їхньої згоди. Але вони забезпечили вам гарантоване Конституцією право на повну загальну середню освіту, тому не будуть притягнуті до відповідальності. Професійна і вища освіта не є обов‘язковою і вас не можуть тримати в коледжі в «заручниках» проти вашої волі. Отримаєте освіту пізніше, коли вона вам буде потрібна.

3 Вподобання

був сьогодні с батьками в службі по справам дітей.
не підписали заяву про відрахування, сказали що без вступу в другий навчальний заклад не підпишуть , мов я неповнолітній і обов’язкова ‘спеціальна освіта’/професійна
дали мені наказ номер 245 про порядок переведння відрахування та поновлення студентів вищих навчальних закладів і в наступну середу якась комісія Зараз буду читати
Що мені робити?

телефонувати в мон? чи що мені робити, будь ласка, допоможіть

Да. Можно попробовать связаться с МОН.
Вопрос не про поступление, поэтому горячей линии на это нет. Но есть соответствующий департамент. Можно попробовать связываться ними.

1 Вподобання

а кому саме телефонувати, директору, експертній групі?

в низу сайту є пункт зв’яжіться з нами і там є номера:
професійна освіта
Фахова передвища, вища освіта
можно туди телефонувати?