Коли розподіляють стипендію між бюджетниками?

Добрий вечір. Говорять, що стипендію отримують тільки 45 %. А коли розподіляють цю стипендію між бюджетниками на 1 курсі? Це вже вказується відразу при вступі, коли подають документи? Коли буде відомо хто саме отримає стипендію на 1 курсі?

Справді питаня цікаве!!!

Стипендію отримують ДО 45% бюджетників. В першому семестрі першого курсу - по вступному рейтингу. Ось буде наказ про зарахування, подивитесь, скільки осіб зараховано на бюджет, який у вас номер в рейтинговому списку і порахуєте. Якщо отримаєте «півтори людини», то стипендію буде отримувати одна людина.

1 Вподобання

А по рейтингу ВУЗа, или конкретной специальности?

По специальности!!!
Но тут в некоторых вузах может быть хитро))
Например, если вуз скажем так, большой, то если специальность на разных факультетах - то разные рейтинговые списки и разные списки на стипендию. Если вуз маленький, нет каких-то отдельных подразделений, то однозначно по специальности - все группы одной специальности в одном рейтинге на стипендию (ну и считаем до 45% от всех).

1 Вподобання

Ух) получается, если наша специальность одна в большом ВУЗе, а мы в первой трети списка рекомендованных на эту специальность, то это может еще и стипендия быть?)

А то… :v:, все может быть))
Ну там ещё маленькая формальность - решение стипендиальной комиссии вуза. Ну то такое, обычно до 45% бюджетников на специальности получают стипендию.

1 Вподобання

Ух ты) я даже не ожидала, что так сразу все может быть)
Спасибо, приятные новости. Подождем официальных списков)

Квотники первые в списке, значит они 100% будут получать стипендию?

А повышенная стипендия с первого курса платится?

В первом семестре первого курса все получают одинаковую стипендию, повышенной нет. А со второго семестра, когда стипендия будет уже по результатам сессии, то по рейтингу может быть у кого-то и повышенная: до 10% от всех получающих стипендию + балл не ниже установленного вузом.

2 Вподобання

А якщо на єдебо документи позначено ✓, то це означає, що людина все виконала и залишається лише чекати наказу?

Jerry, досить трястися. Всі Ваші пости впродовж вступної кампанії перенасичені страхом, що Вам хтось (школа, УЦОЯО, приймальна комісія) щось не дозволить, забракує документи, не дасть дозвіл і т.п.

Вже все добре! Побільше впевненості в собі!

2 Вподобання

Добрий день. Бачу ви в цьому питанні розумієтесь. Донька вступила на бюджет перша в списку з 2. Стипендію не призначили, бо не входить в 45%. Але це ж означає, щоб як би дитина не старалась вона в жодному разі не зможе отримати стипендію. Я правильно розумію?

В кожному виші відповідно до Постанов КМУ і МОН, розробляються і затверджуються «Правила призначення і виплати стипендій» і «Порядок формування рейтингу успішності студентів для призначення і виплати академічних стипендій». З цими документами можна ознайомитися на сайті університету або звернутися у виш.
В подібних випадках (коли на бюджеті навчаються 1, 2, 4 особи) конкретна кількість студентів, яким буде призначена академічна стипендія, визначається стипендіальною комісією університета. В вищезазначених документах все це має бути розписано. А загалом, за рішенням стипендіальної комісії, стипендія може призначатися двом з чотирьох, одному з двох і навіть єдиному студенту-бюджетнику в залежності від рівня успішності.

1 Вподобання

Знайшли потрібний пункт в положенні, де чорним по білому написано, що з 2 має отримувати 1, але на це відповіли, що після перевірки КРУ цей пункт не є дійсним. Хоча на інших спеціальностях, цього ВУЗу, в такій самій ситуації, діти отримують стипендію. Чи можливо таке? Положення ж одне для всього університету. Наразі списки на стипендію з сайту видалені.

Таке можливо. Вирішує стипендіальна комісія. По суті у виша є кошти на стипендію 45% відсоткам бюджетників вкругову по вишу. І може цей відсоток визначатись не в межах спеціальності (якщо бюджетників мало), а в межах факультету. Список затверджує стипендіальна комісія. Списки стипендіатів не мають права публікувати на сайті. Це конфіденційна інформація

Але чому тоді на інших спеціальностях на цьому факультеті з меншими балами діти отримують стипендію і на цій спеціальності по цьому ж ВУЗу теж’? Причому на всіх факультетах списки є і на цьому теж були і для старших курсів є, а для першого видалили?

то підіть до них і спитайте чому.