Чи можна віжмовитися від бюджету

Добрий день!
Підкажіть, наприклад така ситуація:
прой

Підкажіть, наприклад така ситуація:
пройшов на бюджет по 5 приорітету.
Чи можна відмовитися від бюджету по 5 пріоритету і вступити на контракт по заявці з 3 пріоритетом

По “третьей” заявке, после получения рекомендации по “пятой” - “третья” становится заявкой для поступления только на контракт. Но контракт - можно. И даже по всем остальным можно на контракт - одновременно. Если денег и сил хватит. И даже поступить на бюджет на “пятую” и еще потом на контракт - на “третью”. Одновременно :slight_smile:

PS. Но отказываться от рекомендации на бюджетное место - это свинство. Зачем тогда заявку подавали? Вы отказались, а кому-то это место не досталось. Поломали кому-то жизнь…

2 Вподобання

Дякую, алгорит зрозуміла.
Ситуації у кожного можуть бути різні і непередбачувані, тому добре орієнтуватися у питанні

Шановні абітурієнти і Свєта! Ставтеся відповідально до подачі заяв на вступ! Якщо ви не хочете навчатися у виші з 5-м пріоритетом навіть безкоштовно, взагалі не подавайте туди заяву, або скасуйте, поки це ще можливо зробити.
Якщо ви відмовитеся від рекомендації, бюджетне місце пропаде. І якась дитина, що опинилася першою за межею рекомендованих, побачить таких «діточок» в рейтингу, що не принесли документи, і буде їм безмежно «вдячна».
Доречі, правило бумеранга ніхто не скасовував)) І така ситуація може повторитися і з вами, Свєта, якщо по вашому 3-му пріоритету, куди ви так хочете, теж хтось відмовиться від бюджету, а ви будете першою або другою після всіх рекомендованих. От тоді можете послухати про їх непередбачувані життєві ситуації.

5 Вподобань

Питання не в тому, що хтось не хочеш навчатися на вибраних пріоритетах. Пріоритети мають виставлятись обдумано та виважено - це факт. Але трапляються різні ситуації (помилково виставлений, не встиг скасувати, тощо. На форумах пишуть, що навіть родичі без відома абітурієнта виставляють пріоритети… )

Це все зрозуміло. Ми просто сподіваємося, що цю тему прочитає ще хтось з абітурієнтів або їхніх таємних агентів - родичів.

Особисто я вважаю важким моральним злочином “крадіжку” чужого бюджетного місця безвідповідальними “розставляльниками пріоритетів”, які заздалегідь планують відмовитися від бюджету заради контракту за вищим пріоритетом (або й вступають за апріорі контрактною заявою).

Мені здається, що цю проблему МОН спеціально замовчує, не надаючи регулярні роз’яснення: мабуть, спрацьовує принцип “економії”.

Але у закладах освіти різного штибу, судячи з усього, теж не поспішають вчити своїх випускників не ставати “собаками на сіні”.

На 100 % згодна з Вами.
З приводу вказаного питання тема не висвітлена.
Тому дуже дякую за роз’яснення.