Який пороговий бал зно2021 математика, вже щось відомо?

В этом году профильная математика была очень лёгкая, половину тестов - это уровень 5-7 класса :wink:, а вот 34е задание - это было сложно :blush:

1 Вподобання

порог ЗНО 2021 математика - 10 баллов
с публикацией результатов по математике тянут…

1 Вподобання

если учатся на контракте, то не отчислят. будут на “других”, нерадивых зарабатывать

Результаты по математике будут у всех 19 июня, то есть завтра. Учитывая, что обещали до 22-го (а это фактически означало - 22-го), то ещё и раньше опубликуют :slight_smile: Наверное, поздно увидели, что 21-го выходной и поэтому на вчерашнее заседание комиссии добавили математику…

2 Вподобання

Підкажіть будь ласка, якщо я складала зно з української мови та літератури, а буду подавати на спеціальність, де потрібна лише мова, то буде враховуватись оцінка з мови та літератури, чи автоматом зарахують оцінку ЗНО лише з мови при рахуванні конкурсного? Якщо можна посилання на офіційний документ, якщо він є звісно. Тобто якщо оцінка з літератури та мови буде не задовільною, то на спеціальності лише з мовою можна спокійно подавати кращу оцінку з мови й оцвнка з мови та літератури не матиме жодного впливу?

Наскільки я зрозумів, то Вам в кабінет прийде 2 оцінки. Одна за мову, інша за мову і літературу. Ну і , очевидно, що на спеціальність де вимагають мову, Ви змушені будете приєднати сертифікат з балом саме за мову. Документ якось пробував знайти, але не вийшло.

Думаю, когда запустят сайт подачи заявок ez.osvitavsim.org.ua, там будет или прямой ответ на ваш вопрос или контактная информация, где можно точно выяснить этот вопрос.
Также, думаю, у вас будет полный контроль по подстановке оценок в заявку - из возможных.

Если уцояо сказали что прийдёт 3 оценки мова и литература, только мова и мова ДПА, то значит на специальность без литературы легко можно поставить только мову, а оценку с мовы и литературы даже никто не узнает?

Да, даже никто не узнает :slight_smile:

Я хочу уже в который раз повторить: совершенно не важно, узнает кто-то в школе или еще где-то ваши оценки ЗНО/ДПА или нет. Это уже не важно! :slight_smile: Вы даже можете напечатать и дарить эти оценки всем вокруг. Скорее всего, это, просто, никому не интересно.

Если вы стесняетесь своих оценок ЗНО - не страшно. В вашей жизни будет еще много приятного, стыдного и даже ужасного. А уж всяких оценок и отзывов - еще больше. Не зацикливайтесь на мелочах. :slight_smile:

2 Вподобання

Тут скорее важен вопрос не повлияет ли средняя оценка по укр мове и литературе на подачу заявлений на специальности где только мова нужна и будет ли возможно отделить из мовы и литературы только мову и подать только её?

Так! Термин “средний” применим в деле поступления только в одном случае - “средний балл аттестата”. Все другие попытки применения термина “средний” либо вводят в заблуждение говорящего - либо того, с кем говорят :wink: Но я не об этом.
Что значит, “будет-ли возможно”. Если вы знаете, что у вас будет две оценки, с литературой и без, и для специальности нужен только язык, а у вас есть оценка по языку - с какой стати там появится литература? :slight_smile:

Средний имелось в виду уровень сдачи, не высокий, а средний. Просто услышала что говорили что если сдаётся язык и литература значит участник сможет подавать везде, вот и возник в голове вопрос какой же балл участник сможет подавать везде. Если будет 2 оценки, значит частник сможет брать любую из них куда посчитает нужным?

Это мы скоро узнаем - когда сайт запустят. :slight_smile:

Навіть не тіште себе такою ілюзією. Переконаний на 99,9%, що такого вибору не буде. Подумайте самі. Для чого тоді Вам пришлють окрему оцінку за мову? Правильно. Для того щоб подати оцінку за мову там де вимагають оцінку за мову. А якщо Ви захочете також подати заяву на освітню пропозицію, де вимагають оцінку за мову та літературу, Вам потрібно буде подати “спільну” оцінку за мову і літературу.

Якби був вибір предмету мова/мова та література, то це було б зазначено в Умовах прийому. Так, як це зазначено для третього предмету ЗНО.

син вступатиме до вузу на інженерну спеціальність і в численних онлайн зустрічах глави приймальної комісії вузу з абітурьентами не раз зазначалося, що на інженерну спеціальність підходять обидва сертифіката: мова і література разом і тільки мова.

1 Вподобання

А ви впевнені, що мова йшла саме про сертифікати ЗНО, а не про предмети ЗНО? Зараз величезна плутанина у термінах. Як у абітурієнтів і їх батьків так і в дотичних до вступної/випускної кампанії освітян.

Теж так думаю.
В Умовах прийому 2021 (Додаток 4, пункт 3 - після таблиці з переліком предметів) так і написано:
Замість результатів ЗНО з української мови можуть використовуватись результати ЗНО з української мови і літератури.
І думаю, це стосується не лише випускників минулих років, адже Умови прийому однакові для всіх. З іншого боку, тест з мови і літератури вважається складнішим і на мій погляд, було б справедливо, якщо б дали можливість обрати кращу оцінку (на спеціальності, де потрібна лише мова). До того ж, це не профільний предмет.
В будь-якому разі, з початком вступної кампанії будуть ще роз‘яснення від МОН. Я навіть не маю сумніву, що такі ситуації будуть не поодинокими - коли за тест з мови і літератури бали будуть вищими, ніж окремо за мову, і абітурієнти на технічні спеціальності звісно ж захочуть подати кращу оцінку :slight_smile:

3 Вподобання

Дякую за цитату. Дивне звичайно формування норми. Кому воно адресовано? ЗВО, який може його врахувати або не врахувати в своїх правилах чи абітурієнту? Якому абітурієнту, (ймовірно минулих років у яких не було можливості складати ЗНО з української мови чи майбутніх років у яких буде можливість за два роки скласти окреме ЗНО з мови та з мови і літератури)?

Одним реченням - це використання правових конструкцій оціночного характеру, які допускають суб’єктивне трактування правових норм.

Як на мою суб’єктивну думку, то це означає, що у тих учасників ЗНО, які складали ЗНО з української мови та літератури не буде окремої оцінки за мову. І вони просто замість оцінки за мову прикріплять оцінку за мову та літературу. Отже і вибору кращої оцінки не буде.

1 Вподобання

В тому то і справа, що такі учасники отримають дві оцінки: за мову і літературу і окремо за мову. І вважається, що вони склали обидва тести. Ну і за ДПА третя оцінка. Це вже точна інформація і на сайті УЦОЯО було офіційне відео роз’яснення, ще коли починалася реєстрація на ЗНО.
Можливість обирати оцінку, на мою суб‘єктивну думку, випливає із того пункту 3 Додатка 4. Але, дійсно, формулювання якесь не чітке. І в Правилах прийому декількох вишів, які я дивилася для прикладу, також є таке формулювання (такою ж фразою)). Що МОН мало на увазі, скоро дізнаємося. Адже вони такі «хитруни», що можуть роз‘яснити як завгодно :slight_smile: .

1 Вподобання

Я так поняла, что язык и литературу можно подавать на специальности, где только язык (инженерные), с сертификатами прошлых лет. А в этом году может стать невозможным подать этот общий сертификат, где нужен только язык, так как автоматически для сдающих язык и литературу появляется отдельный результат только по языку . ВУЗы сами не знают, это первый год - посмотрим.

1 Вподобання