Можливо, вона не хотіла б, щоб чужа людина знала причини, але я відповім: якщо весь час готуватися, то дуже боляче втрачати можливість показати свої знання.
Та дитина ще мала і дурна і не знає життя. Не знає, за що дійсно треба плакати. Вона зрозуміє пізніше, коли стане дорослою. Я теж колись була в школі відмінницею, брала участь в олімпіадах, закінчила педучилище з відзнакою, закінчила університет з відзнакою. Вчилася, світу білого не бачила. І що я зараз маю? 7000 гр. зарплати і більше нічого. Натомість втратила все здоров’я, яке мені ніхто не поверне. Саме головне це здоров’я, а ніяке не навчання. А участь і перемоги в олімпіадах - це така дурниця, про яку навіть і говорити не хочеться. Так що, кажіть своїм учням і власним дітям хай найперш бережуть здоров’я.
Дякую за цікаву розмову. Я при своїй думці - ви при своїй.
А я таки подожду. Может кто-то из учеников- отличников отпишется.
Хотя, их отсутствие в этом обсуждении тоже будет ответом… Не очень приятным для поборников старых образовательных форм советского периода.
Я Вас здивую, але сумлінні учні займаються навчанням, а не нашими форумами.
Все, обговорення можете сміливо завершувати. В цьому році олімпіад не буде за жодних умов.
Нащо тратити час і силу на те, чого нема
Я шесть лет слежу за вступительной компанией в вузы.
И могу вам сказать, что в последние годы учащиеся школ занимаются, конечно, и учебой, но не настолько добросовестно, как хотелось бы, и как показывают их аттестаты и результаты олимпиад. )
А вот, кстати, у меня есть вопрос к учителям, радеющим за тягу к знаниям у учеников! Кто где, как и когда занимается профориентацией современных учеников?
А то ученики, конечно, добросовестные. Но задаваемые выпускниками школ вопросы по части выбора профессии, на протяжении многих лет, показывают, что школы занимаются разным - но уж точно не будущим своих учеников.