Яким законом користується адміністрація школи, коли складає наказ по школі про обов’язки чергового вчителя? Чи є такий закон? Бо, під час чергування вчителю нема коли не до туалету сходити, не чаю навіть попити. І ще в кінці робочого дня - якісь звіти здавати!
почитайте свій колективний договір, там має таке бути. А ще в кожній школі є Інструкція для чергового вчителя. І взагалі то, перерва вважається робочим часом вчителя, а Вас вчителя, я так розумію, не вугілля примушують розвантажувати. То ж адміністрація не порушує Ваших прав. Бо коли в школі дитина скрутить собі голову на перерві, бо не було чергового вчителя, то відповідатиме директор, і в суд батьки можуть на директора подати (ніби він тій дитині сказав таке зробити). А вчителі ні при чому, Ви собі як ходили на уроки, так і ходитимете, і нервів Вам з цього приводу не тріпатимуть
Я знаю, що перерва - це робочий час. Тому могла спокійно готувати клас до проведення практичних та лабораторних, тому що лаборанта немає, а приладдя підготувати треба. А нерви тріпати, у нас, в першу чергу починають з класного керівника, вчителів-предметників, і наприкінці - директору. Мене цікавить наказ, на основі якого прийняли чергування. Чи є він?
Скажіть ,будь ласка, щось дізнались про закон (чергування)? Мене це питання теж турбує.
Підтримую запитання, актуально та цікаво. Вчитель в школі це кріпак, проведи урок, почергуй на перерві, напиши звіт, яких купа ціла. На перерві можна підготувати дошку в кабінеті, зібрати зошити, вирішити питання з класом, або заповнити журнали, це теж робота, але треба чергувати. Тому все це вчитель робить після уроків. Зрозуміло що перерва це робочий час і можна наказати що завгодно. Просто чергуванням вчителів на перерві керівник, який відповідає за безпеку учнів, просто забезпечує собі відносний порядок у школі, щоб учні не бігали і не стрибали, а підписуючи наказ про чергування він розділяє цю свою відповідальність із черговим вчителем.
Поділіться інформацією, будь ласка, в якому нормативному документі зазначено, що вчитель забовязаний чергувати по школі (на рівні МОН) Який порядок та критерії добору чергових вчителів? Чи вправі вчитель відмовитися від статусу чергового? На підставі яких нормативних документів адміністрація навчального закладу може примусити вчителя чергувати без його згоди? Я розумію, якщо вчитель підписує посадову інструкцію чергового вчителя (а така існує) , то він забовязаний її дотримуватися, а якщо ні…?