Добрий день! У мене трохи незвичне запитання, раптом хтось стикався з подібним🙂 Чи можна отримати кредити за дисципліну, яка не передбачена ОП?
Якщо коротко, то раніше на економічній спеціальності, куди я зараз вступаю (я першокурсник), було більше математики, а цього року програма змінилася, і математику сильно урізали. А мені для майбутнього вступу на магістратуру потрібно якнайбільше кредитів з математики, і я зараз хочу походити на 1 додаткову дисципліну (якої немає в новій програмі) з математики разом із другокурсниками (які ще навчаються за старою програмою). Тож я шукаю шляхи (прецеденти), щоб мені дозволили зробити так (і в додатку до диплома записали кредити за цю математичну дисципліну)
Я розумію, що існує стандартна кількість кредитів, які може отримати студент (за 4 навчальні роки 240 кредитів), але існують випадки (наприклад, програми обміну між ВНЗ, переведення студента з однієї спеціальності на іншу тощо), коли в індивідуальному навчальному плані з’являються зміни освітніх компонентів. Тому, можливо, хтось стикався з подібною ситуацією?
Зараз максимально збираю будь-яку інформацію, тож буду дуже вдячний за будь-яку підказку
Розумію, що питання нетривіальне, але для мене дійсно важливо його вирішити, тож і звертаюсь по допомогу ![]()