Моя дитина цього року закінчила бакалаврат КНУТД.
Хочу поставити питання не лише до керівництва університету, а й до інших студентів, батьків та викладачів.
Невже урочисте вручення дипломів – це привілей лише для випускників із дипломом з відзнакою?
Наші діти навчалися не в звичайний час. Вони чотири роки жили й навчалися в умовах повномасштабної війни: під час повітряних тривог, ракетних обстрілів, постійного стресу, відключень електроенергії та дистанційного навчання. Попри все це вони не залишили навчання, успішно захистили дипломні роботи й здобули вищу освіту.
Спочатку студентам повідомили, що дипломи просто видадуть. Потім сказали, що буде урочисте вручення. Згодом повідомили, що урочиста церемонія буде лише для тих, хто отримав диплом з відзнакою, а всім іншим потрібно просто прийти, розписатися і забрати документ.
Саме це й викликає найбільше розчарування.
Невже студент, який сумлінно навчався, але не має «червоного» диплома, не заслуговує почути своє ім’я зі сцени, отримати кілька слів привітання, зробити пам’ятне фото разом із викладачами та одногрупниками?
Багато інших українських університетів навіть у цей складний час знаходять можливість провести урочисте вручення для всіх випускників. Це не питання розкоші чи великих витрат. Це питання поваги до праці студентів і вдячності за їхню наполегливість.
Для університету така церемонія триває лише кілька годин. Для випускників – це спогад на все життя.
Мені справді цікаво почути думку інших.
Чи вважаєте ви справедливим, що урочисте вручення дипломів проводять лише для відмінників? Чи все ж кожен випускник, який пройшов цей непростий шлях, особливо в умовах війни, заслуговує на однакову повагу та можливість урочисто завершити один із найважливіших етапів свого життя?