Послідовність навчання та відстрочка

Ситуація наступна: в 2020 році поступив на бакалавріат в університет, провчившись там півроку відрахувався, в 2021 році поступив знову на бакалавріат (в інший університет, на заочне відділення) в цьому році його закінчив, здав екзамени в магістратуру й очікую коли почнеться етап подачі заяв, збираюсь поступати на денну форму навчання.

Питання: чи дотримався я послідовності навчання і чи буде відстрочка в моєму випадку?

1.Послідовності дотримались, бо в магістратурі будете вчитись вперше.
2.Чи отримаєте відстрочку не знаю, бо, якщо Ви вступали у 2020 році відразу після школи, то Вам зараз 22 роки. А отже Ви не є військовозобов’язаним і не підпадаєте під мобілізацію. А відстрочка надається лише тим, хто під мобілізацію підпадає. Вам вона наразі і не потрібна і не положена. до 25 років Ви вже закінчете магістратуру

Добрий день, вступав на бакалавра після коледжу. На даний момент мені 26 років.

Ну, тоді відстрочку дадуть. Головне щоб не забрали до наказу про зарахування

Сподіваюсь Ви в 25 років оновили данні і отримали новий ВОД? Бо інакше можуть бути проблеми

Проходив ВЛК взимку 2024, поміняв статус з обмежено придатний на «придатний до служби в ТЦК, СП, охорони і тд». Наразі маю бронювання на роботі, хотів би змінити бронювання на відстрочку по навчанню. Я так розумію спочатку потрібно дочекатись наказу про зарахування, а потім вже звільнятись? Дякую.

Так. Треба щоб Вас офіційно зарахували на навчання. Може навітьпочекати до 10 вересня (це період, в який, якщо відрахуєтесь, то навіть виплачувати компенсацію не треба). тому найкраще було б зарахуватись на навчання. Взяти відпустку з 1 вересня, а розраховуватись по завершенню відпустки. Щоб “на вєрочку”.

1 Вподобання

Зрозумів. Взагалі я збирався писати заяву на звільнення після того як попаду в списки на зарахування. В любому випадку потрібно два тижні відпрацьовувати, і як я дізнавався, то бронь не «злітає» протягом двотижневого відпрацювання. Тому я ще буду 14 днів заброньований перед звільненням. Поправте, якщо не так. Але взагалі план такий.

я не експерт в бронюванні

Зрозумів. Дякую за консультацію.