Вступ до університету

Добрий вечір ,я наразі знаходжуся в Німеччині,але буду здавати НМТ ,підкажіть будь ласка чи є в Україні університети на які можна вступити на бюджет ,на повне дистанційне навчання на філолога (німецька мова)

Можете мені пояснити навіщо б держава виділяла бюджетні місця на дистанційне навчання для тих, хто проживає в іншій країні? Держава виділяє місця та підготовки спеціалістів, які мають працювати в державі. Один із важливих показників якісного використання коштів на освіту - відсоток працевлаштованих (в Україні працевлаштованих). Інакше гроші викинуті “в топку”. Якщо Ви не хочете навіть на навчання приїздити в Україну (принаймні в якісь західні виші, які далеко від бойових дій), то який відсоток того, що по закінченню навчання Ви приїдете і влаштуєтесь на роботу в Україні?

2 Вподобання

Звичайно є, можете пошукати на сайті vstup edbo gov ua у вкладці конкурсні пропозиції, але треба дивитись, бо не кожен вуз зараз дистанційно навчає. Точно знаю, що в ДНУ ім. Олеся Гончара (сама там навчалась, тому наводжу в приклад) є хороша німецька філологія і навчання повністю віддалене, скоріше за все в Харкові теж щось знайдеться і в інших містах. Хіба що доведеться приїхати на підписання договору для зарахування.
Не звертайте увагу, що хтось каже, ви маєте повне право навчатися за бюджетні кошти, оскільки це в тому числі кошти ваших батьків і родичів-платників податків, хто б що не казав. Але звісно будемо раді, якщо все ж таки повернетесь до нас, коли в Україні буде більш безпечно для життя :waving_hand:

“Хіба що доведеться приїхати на підписання договору для зарахування”.

А хіба не зрозуміло, що приїздти для підписання договору він якраз не збирається. Сидить зараз за кордоном що в ЗСУ не забрали.

https://vstup.edbo.gov.ua/offers/ ось можете подивитись, що офіційно ні в кого дистанційної форми немає. А, якщо вони приймають рішення про дистанційне навчання денної форми, то це рішення приймається на семестр. А в наступному може бути змінено

Це беззаперечно, але я особисто знаю вузи, в яких дистанційку ніколи вже до кінця війни не приберуть, бо в закладів просто нема укриттів, а на їх побудову - фінансування чи совісті у ректора. Можна просто попитати, якщо людина зацікавлена. Ніколи не можна точно знати ситуацію людини, можливо хлопець у Німеччині із сім’єю і не має можливості повернутися в Україну жити самостійно.

Дорослий хлопець не може повернутись щоб жити самостійно? Ви добре подумали коли це писали? Тоді він не достатньо самостійний аби вчитись в університеті. Тому що випускники в 15-17 рокі їдуть вчитись в університет в інше місто. В 15 - це якщо після 9 класу. І моя зовиця і її одногрупниці приїхали в 15 років з різних міст в Київ в художній коледж. Жили в гуртожитку на Троїщині. І ніхто не вважав що вони для цього замалі.

Пані, будьте так ласкаві, попустіться! Ходите по коментарях у пошуках самоствердження, вам робити нічого? Уявіть, “доросла людина” може доглядати за хворими батьками чи родичами, а не тільки ховатися від військомату чи писати образливі коментарі на форумах! До того ж, про яке “забрати в ЗСУ” ви ведете мову, коли це, як ви правильно зазначили, людина 17 років? Якщо ви раптом забули, призову на строкову службу зараз нема, є тільки військовозобов’язані 25+. Якось ви дуже вибірково розвиваєте логічний ланцюжок.