Чи можна працювати вчителем без педагогічної освіти бакалавра?

Добрий день. Підкажіть: якщо я здобув диплом бакалавра з права в 2022 році, а зараз хочу стати вчителем англійської мови, то якщо я в цьому році вступлю на магістратуру на спеціальність Середня освіта (іноземна мова) чи зможу я тоді працювати вчителем без диплому бакалавра з відповідної спеціальності?

Якби було неможна, то не допускався б подібний вступ. От на спеціальність “Право” не можна вступити з бакалаврським дипломом вчителя іноземної мови, а навпаки можна

Працювати можна: Закон дозволяє прийняти людину з будь‑якою вищою освітою на посаду вчителя строком до 1 року, якщо педкваліфікації ще немає. Потім треба успішно пройти атестацію.

Чогось мене не приймали з дипломом філолога і кодом фаху 035.033.

У Вас диплом бакалавський - філолога, а магістра - “вчительський”? Чи лише філолога? Бо в запитанні йшлось саме про випадок, коли бюдина з іншим бакалавським дипломом вступає в магістратуру за спеціальністю 014.
Лише зі спеціальністю 035 могли взяти так, як написав Cris. За потреби. Якщо потреби немає, то віддадуть перевагу тим, у кого є спеціальність 014. Не думаю, що є багато шкіл де є потреба у вчителях саме польської мови.

Шановна! До чого тут польська мова, якщо в мене дуже широка спеціалізація (слов’янські мови та літератури!). І три мови, на хвилиночку: російська, українська, польська. Не тільки польська! Навіть за потреби не брали!
У мене і бакалавр, і філолог філологія, але слов´янська філологія, не педагогіка, середня освіта чи щось таке. Я просто констатував, що не кожного філолога візьмуть. Це якщо вказано педагогічну практику та певні дисципліни і якщо вже якось зазначено в дипломі, що має право викладати. Наприклад, філолог 035.01. Я маю 035.033. Я з Донеччини родом. Тож не дивіться на ім’я.

Польська до того, що саме Ви вказали спеціалізацію. 033 - це саме польська мова.
Викладати Ви можете. Але за спеціальністю Ви саме філолог, а не вчитель. І філолог саме польської мови, а не української (01). Якби були філологом 035.01, то могли б взяти вчителем української.
На ім’я я не дивилась, бо там набір латинських літер. І чому Ви виділяєте, що Ви з Донецька, я не розумію. Це має дати якийсь пріоритет при працевлаштуванні?

Ну помилився я з цифрою і що? 035.034. Це ролі не грає. Філолог є філолог. Я мав ТРИ МОВИ, ТРИ, А НЕ ОДНУ. Мені здалося, що Ви через ім’я подумали, що я начебто зі Львова. Маркіян же підписано. Тому й польську ще приписали. Була польська, але не на першому місці. УСІ ТРИ МОВИ БУЛИ НА ПЕРШОМУ МІСЦІ. Нічого я не виділяв. Не треба було польську виділяти, бо в мене дуже широка спеціалізація. Три мови та три літератури.

1. Своє ім’я люди не пишуть з маленької літери, тому я й не читала що там за набір літер (знаєте як люди підписуються просто набивши якісь літери на клавіатурі).
  2. Не думаю, що Ви двічі помилились написавши 033 замість 034. Швидше не хотіли афішувати що Ви філолог саме росіянської мови. Те, що Ви вчили 3 мови, то так завжди у філологи вчать декілька мов (так само як музиканти вчать ще додатково один інструмент та спів). Я б Вас, філолога російської мови, який вчився за цією спеціальністю в Україні, теж би на роботу в школу не взяла, бо вважала б що Ви можете бути прихованою п’ятою колоною, і допускати вас до виховання дітей може бути небезпечно.
    Гадаю вам краще знайти роботу де-інде, а не в школі. Тим більше, що Ви пишете про широку спеціалізацію.
    Так що мова не про філологію
  1. Якби Ви мали цифрову освіту якусь, то вже б знали, що псевдоніми в інтернеті пишуть зазвичай з малої букви. Вам 50 чи 60 років? Інакше ще називають логін. Логін завжди пишуть з малої літери та латинськими літерами.
  2. Чого Ви причепилися саме до росіянської мови??? У мене кваліфікація така професійна: магістр слов’янської філології. Слов’янської! Є окремий напрям — русистика. Так я на русистиці не навчався ніколи, дорогенька. Це ж Вам не вузьколобне 035.01, на якому тільки українська мова та література, одна мова.
  3. Ні, дорогенька, філологи є за напрямом 035.01 (одна нещасна мова). А я дійсно різноплановий.
  4. Так чого ж Ви кажете про росіянську мову та про магістра чи бакалавра русистики, якщо в мене не такий вузький напрям??
  5. Так чи інакше, я філолог за освітою. І казати інше вже не вийде. Ніяка не п’ята колона. Я, між іншим, пропагував на своїй Донеччині українську мову! За це мені ВЖЕ треба медаль вручити! Хай подякують.
  6. І якщо Ви не в курсі, то за проросіянські погляди з роботи звільняють відразу! Менше пафосу!

Ні, дорогенька, у мене якраз філологія цих мов, переклад на польську мову зі східнослов’янських мов! Саме на цьому акцент у моєму дипломі! Переклад включно. І в напрямі польської мови, хоч і є російська. Але ж це славістика.

Патріотка ти наша. Я націоналіст узагалі, але я ж хоч не кричу про свої почуття. Ви як ота лесбійка, яка верещить за свої права. Ніхто ж Вас не чіпає. Усе має бути в міру. Де, цікаво, Ви були 2014 року?? Коли раша бомбила мою Донеччину, де Ви, трясця, були?? Патріотизм прокинувся?? А чого ж він у Вас спав усі ці роки??? Я ледь живий на сьогоднішній день. Лікуюся. Я з Півдня Донеччини. Те, що я пережив, Вам навіть не снилося!! Звідки Ви хоч родом??? З Києва?? Зарозуміла така. Скоріше, зі Львова. Але я ще націоналізму і львів’ян повчу!

Я Вас розчарую, але я пропрацював цілий рік у дошкільному навчальному закладі міста Запоріжжя. Рік! Рік я пропрацював вихователем у державному навчальному закладі. Є у трудовій книжці печатки. Це щодо виховання дітей.

На скриншоті якраз гугл каже, що взагалі не маю права викладати у школі.

А чого ж Ви підписана латинськими літерами?? Іноагент??

Зрозуміло. Я спілкуюсь з людиною не сповна розуму. Користуватись ШІ, а не нормативними документами може домогосподарка, а не вчитель. Вас правильно не взяли в школу.

З чого ти взяла, що я спираюся на штучний інтелект? Я тобі наводив конкретну статтю із Закону про освіту.

Я педагогом уже працював.

1. З якого переляку Ви “тикаєте” незнайомим людями? Я не Ваша подружка.
  2. може Ви подиветесь власні скріни, де чорним по білому написано “огляд від ШІ”, а не посилання на якусь статтю. І так, зараз не обов’язково мати саме педагогічну освіту, але є купа нюансів (які не в законах, а в підзаконних актах прописуються), і директор, враховуючи все це, має право обирати приймати таку людину на роботу чи знайти того, хто має педагогічну освіту. Гадаю, філологу англійської директор би не відмовив

ХочеТЕ статті?? Так я ВАМ скидував посилання на статті Закону України. Щось не влаштовує?? Ні, на щастя чи на жаль, філологів англійської беруть аж бігом.

Я тобі ще дисертацію можу написати. Ні, не подружка, але поваги немає до тебе.