Добрий день. Підкажіть: якщо я здобув диплом бакалавра з права в 2022 році, а зараз хочу стати вчителем англійської мови, то якщо я в цьому році вступлю на магістратуру на спеціальність Середня освіта (іноземна мова) чи зможу я тоді працювати вчителем без диплому бакалавра з відповідної спеціальності?
Якби було неможна, то не допускався б подібний вступ. От на спеціальність “Право” не можна вступити з бакалаврським дипломом вчителя іноземної мови, а навпаки можна
Працювати можна: Закон дозволяє прийняти людину з будь‑якою вищою освітою на посаду вчителя строком до 1 року, якщо педкваліфікації ще немає. Потім треба успішно пройти атестацію.
Чогось мене не приймали з дипломом філолога і кодом фаху 035.033.
У Вас диплом бакалавський - філолога, а магістра - “вчительський”? Чи лише філолога? Бо в запитанні йшлось саме про випадок, коли бюдина з іншим бакалавським дипломом вступає в магістратуру за спеціальністю 014.
Лише зі спеціальністю 035 могли взяти так, як написав Cris. За потреби. Якщо потреби немає, то віддадуть перевагу тим, у кого є спеціальність 014. Не думаю, що є багато шкіл де є потреба у вчителях саме польської мови.
Шановна! До чого тут польська мова, якщо в мене дуже широка спеціалізація (слов’янські мови та літератури!). І три мови, на хвилиночку: російська, українська, польська. Не тільки польська! Навіть за потреби не брали!
У мене і бакалавр, і філолог філологія, але слов´янська філологія, не педагогіка, середня освіта чи щось таке. Я просто констатував, що не кожного філолога візьмуть. Це якщо вказано педагогічну практику та певні дисципліни і якщо вже якось зазначено в дипломі, що має право викладати. Наприклад, філолог 035.01. Я маю 035.033. Я з Донеччини родом. Тож не дивіться на ім’я.
Польська до того, що саме Ви вказали спеціалізацію. 033 - це саме польська мова.
Викладати Ви можете. Але за спеціальністю Ви саме філолог, а не вчитель. І філолог саме польської мови, а не української (01). Якби були філологом 035.01, то могли б взяти вчителем української.
На ім’я я не дивилась, бо там набір латинських літер. І чому Ви виділяєте, що Ви з Донецька, я не розумію. Це має дати якийсь пріоритет при працевлаштуванні?
Ну помилився я з цифрою і що? 035.034. Це ролі не грає. Філолог є філолог. Я мав ТРИ МОВИ, ТРИ, А НЕ ОДНУ. Мені здалося, що Ви через ім’я подумали, що я начебто зі Львова. Маркіян же підписано. Тому й польську ще приписали. Була польська, але не на першому місці. УСІ ТРИ МОВИ БУЛИ НА ПЕРШОМУ МІСЦІ. Нічого я не виділяв. Не треба було польську виділяти, бо в мене дуже широка спеціалізація. Три мови та три літератури.
- Своє ім’я люди не пишуть з маленької літери, тому я й не читала що там за набір літер (знаєте як люди підписуються просто набивши якісь літери на клавіатурі).
- Не думаю, що Ви двічі помилились написавши 033 замість 034. Швидше не хотіли афішувати що Ви філолог саме росіянської мови. Те, що Ви вчили 3 мови, то так завжди у філологи вчать декілька мов (так само як музиканти вчать ще додатково один інструмент та спів). Я б Вас, філолога російської мови, який вчився за цією спеціальністю в Україні, теж би на роботу в школу не взяла, бо вважала б що Ви можете бути прихованою п’ятою колоною, і допускати вас до виховання дітей може бути небезпечно.
Гадаю вам краще знайти роботу де-інде, а не в школі. Тим більше, що Ви пишете про широку спеціалізацію.
Так що мова не про філологію
- Якби Ви мали цифрову освіту якусь, то вже б знали, що псевдоніми в інтернеті пишуть зазвичай з малої букви. Вам 50 чи 60 років? Інакше ще називають логін. Логін завжди пишуть з малої літери та латинськими літерами.
- Чого Ви причепилися саме до росіянської мови??? У мене кваліфікація така професійна: магістр слов’янської філології. Слов’янської! Є окремий напрям — русистика. Так я на русистиці не навчався ніколи, дорогенька. Це ж Вам не вузьколобне 035.01, на якому тільки українська мова та література, одна мова.
- Ні, дорогенька, філологи є за напрямом 035.01 (одна нещасна мова). А я дійсно різноплановий.
- Так чого ж Ви кажете про росіянську мову та про магістра чи бакалавра русистики, якщо в мене не такий вузький напрям??
- Так чи інакше, я філолог за освітою. І казати інше вже не вийде. Ніяка не п’ята колона. Я, між іншим, пропагував на своїй Донеччині українську мову! За це мені ВЖЕ треба медаль вручити! Хай подякують.
- І якщо Ви не в курсі, то за проросіянські погляди з роботи звільняють відразу! Менше пафосу!
Ні, дорогенька, у мене якраз філологія цих мов, переклад на польську мову зі східнослов’янських мов! Саме на цьому акцент у моєму дипломі! Переклад включно. І в напрямі польської мови, хоч і є російська. Але ж це славістика.
Патріотка ти наша. Я націоналіст узагалі, але я ж хоч не кричу про свої почуття. Ви як ота лесбійка, яка верещить за свої права. Ніхто ж Вас не чіпає. Усе має бути в міру. Де, цікаво, Ви були 2014 року?? Коли раша бомбила мою Донеччину, де Ви, трясця, були?? Патріотизм прокинувся?? А чого ж він у Вас спав усі ці роки??? Я ледь живий на сьогоднішній день. Лікуюся. Я з Півдня Донеччини. Те, що я пережив, Вам навіть не снилося!! Звідки Ви хоч родом??? З Києва?? Зарозуміла така. Скоріше, зі Львова. Але я ще націоналізму і львів’ян повчу!
Я Вас розчарую, але я пропрацював цілий рік у дошкільному навчальному закладі міста Запоріжжя. Рік! Рік я пропрацював вихователем у державному навчальному закладі. Є у трудовій книжці печатки. Це щодо виховання дітей.
На скриншоті якраз гугл каже, що взагалі не маю права викладати у школі.
Зрозуміло. Я спілкуюсь з людиною не сповна розуму. Користуватись ШІ, а не нормативними документами може домогосподарка, а не вчитель. Вас правильно не взяли в школу.
З чого ти взяла, що я спираюся на штучний інтелект? Я тобі наводив конкретну статтю із Закону про освіту.
Я педагогом уже працював.
- З якого переляку Ви “тикаєте” незнайомим людями? Я не Ваша подружка.
- може Ви подиветесь власні скріни, де чорним по білому написано “огляд від ШІ”, а не посилання на якусь статтю. І так, зараз не обов’язково мати саме педагогічну освіту, але є купа нюансів (які не в законах, а в підзаконних актах прописуються), і директор, враховуючи все це, має право обирати приймати таку людину на роботу чи знайти того, хто має педагогічну освіту. Гадаю, філологу англійської директор би не відмовив
ХочеТЕ статті?? Так я ВАМ скидував посилання на статті Закону України. Щось не влаштовує?? Ні, на щастя чи на жаль, філологів англійської беруть аж бігом.
Я тобі ще дисертацію можу написати. Ні, не подружка, але поваги немає до тебе.