Чи можна працювати вчителем без педагогічної освіти бакалавра?

Добрий день. Підкажіть: якщо я здобув диплом бакалавра з права в 2022 році, а зараз хочу стати вчителем англійської мови, то якщо я в цьому році вступлю на магістратуру на спеціальність Середня освіта (іноземна мова) чи зможу я тоді працювати вчителем без диплому бакалавра з відповідної спеціальності?

Якби було неможна, то не допускався б подібний вступ. От на спеціальність “Право” не можна вступити з бакалаврським дипломом вчителя іноземної мови, а навпаки можна

Працювати можна: Закон дозволяє прийняти людину з будь‑якою вищою освітою на посаду вчителя строком до 1 року, якщо педкваліфікації ще немає. Потім треба успішно пройти атестацію.

Чогось мене не приймали з дипломом філолога і кодом фаху 035.033.

У Вас диплом бакалавський - філолога, а магістра - “вчительський”? Чи лише філолога? Бо в запитанні йшлось саме про випадок, коли бюдина з іншим бакалавським дипломом вступає в магістратуру за спеціальністю 014.
Лише зі спеціальністю 035 могли взяти так, як написав Cris. За потреби. Якщо потреби немає, то віддадуть перевагу тим, у кого є спеціальність 014. Не думаю, що є багато шкіл де є потреба у вчителях саме польської мови.

Шановна! До чого тут польська мова, якщо в мене дуже широка спеціалізація (слов’янські мови та літератури!). І три мови, на хвилиночку: російська, українська, польська. Не тільки польська! Навіть за потреби не брали!
У мене і бакалавр, і філолог філологія, але слов´янська філологія, не педагогіка, середня освіта чи щось таке. Я просто констатував, що не кожного філолога візьмуть. Це якщо вказано педагогічну практику та певні дисципліни і якщо вже якось зазначено в дипломі, що має право викладати. Наприклад, філолог 035.01. Я маю 035.033. Я з Донеччини родом. Тож не дивіться на ім’я.

Польська до того, що саме Ви вказали спеціалізацію. 033 - це саме польська мова.
Викладати Ви можете. Але за спеціальністю Ви саме філолог, а не вчитель. І філолог саме польської мови, а не української (01). Якби були філологом 035.01, то могли б взяти вчителем української.
На ім’я я не дивилась, бо там набір латинських літер. І чому Ви виділяєте, що Ви з Донецька, я не розумію. Це має дати якийсь пріоритет при працевлаштуванні?