Дистанційне навчання на медичних спеціальностях

Добрий день усім, хто читає! :slight_smile:
Я дуже хотіла б порадитися щодо моєї ситуації.

Мені 20 років, зараз проживаю в Німеччині, неподалік від Берліна. Цього року хочу вступити на навчання (Ausbildung, училище) в Німеччині за спеціальністю «Фізіотерапія».

Питання в тому, чи можу я вступити до коледжу або інституту на спеціальність «Медсестринство» на дистанційну форму навчання на базі ПЗСО? Чи пропонують якісь коледжі таку можливість? Я багато шукала інформації в інтернеті й зрозуміла, що в інститут на заочну форму навчання приймають тільки після коледжу.

Чи є в Україні можливість навчатися дистанційно на медсестринство без попередньої медичної освіти?

У майбутньому я планую вивчати саме фізіотерапію, але хотіла б отримати якісну теоретичну базу.

Заздалегідь дякую за відповідь!

А Ви б хотіли, як пацієнтка, мати справу з медиком, який навчався дистанційно?

1 Вподобання

Розумію ваше занепокоєння)) Але, на жаль, це не відповідь. Тим більше, що в період коронавірусу багато студентів медичних вишів навчалися саме дистанційно.

Ба більше, якщо людина не прагне до знань, то вона в будь-якому випадку не стала б хорошим медиком, і неважливо, навчалася вона дистанційно чи 24/7 сиділа в коледжі.

Я також зазначила, що моя мета — фізіотерапія, і цьому я буду навчатися не лише теоретично, а й практично (а це 1600 годин безпосередньо в клініці) в Німеччині.

Я прагну до знань, а не просто до “корочки”.

Це не занепокоєння. Це про Ваше уявлення про можливість дистанційної освіти в медецині. І наших коледжах дистанційної освіти немає, бо в них дуже багато практичних навчань, які Ви не можете зробити сидячи за комп’ютером. Це так само, як студент-хімік не може в себе вдома зробити лабораторію. Як навчались в університетах, я не знаю, бо маю справу саме з коледжами. В коледжах частково навчання дистанційне на 1-2 курсах (це коли після 9 класу здобувають повну середню освіту).
І як Ви там навчаєтесь у Німеччині мене не цікавить. Я Вам просто відповіла про взагалі можливість дистанційної освіти в медичних коледжах. В музичних, до речі, також немає ні дистанційної, ні заочної форми

1 Вподобання

Я прекрасно розумію важливість практичної частини, але це вже інше питання. Саме тому я й запитала, бо не знаю, чи це можливо.

Я знаю, що на прифронтових територіях деякі коледжі працюють дистанційно, і хотіла б дізнатися, які саме та як у них організоване навчання. Як проходить теоретична частина? Чи, можливо, вони мають партнерів, де можна пройти цю теорію? Чи, наприклад, є певні місяці, коли відбувається лише практика, і для цього можна приїжджати?

Або, можливо, існують приватні школи, де можна отримати якісну базу?

Мене цікавить, чи є заклади, де це організовано й реально здійснити. Тим більше, що на фармацевта майже в будь-якому коледжі можна вступити на заочне навчання. Саме тому я й намагаюся знайти можливі шляхи для досягнення своєї мети.

Я прекрасно розумію, що практика у фармацевтів та, наприклад, акушерів абсолютно різна, але все ж хотіла б з’ясувати, які є варіанти.

Ви ж розумна людина. Відкрийте базу ЄДБО, і знайдіть коледжі, які готують медсестер у прифронтових територіях (якщо Ви щнаєте, що в них є дистанційка), і обдзвонюйте