Спеціальність міжнародні відносини та політологія

Доброго дня! я розглядаю дані спеціальності, і надаю пріорітет першій, тому що хочу вивчати не одну мову та історію та звичаї інших країн, але я побачила що мало справді гарних універів які готують міжнар , і бюджетних місць у “топових” небагато або вони є але треба всі предмети здати на 200, що мене не надто влаштовує…політологія теж щось суміжне і більше наче можливості для вступу у престижний універ але мене не влаштовує що там не вивчають 10 мов, звісно все залежить від універа і від його програми але я розглядаю більш-менш знані уніки і там лише у двох ІМВ та НАУКМА можна вивчати багато мов
проблема в тому , що можливості поступати на контракт немає, та і бажання навчатися саме в Україні теж, але поки що немає вибору, обираю ці спеціальності саме за своїми інтересами, а не за їх перспективою чи зп
порадьте що робити , є ідея навчатися в Румунії але не впевнена чи буде там мені все безкоштовно та щей кафедра щоб велась англійською, бо румунська на початковому рівні
короче , бажання вчитися є, але не так як тут, на жаль наші ліплять кучу нецікавого та застарілого , та щей бюджеток мало дають чим люди мотивуються йдучи на контракт в Україні я хз, мені треба якісна освіта, заклад де слухають думку студентів, та нетворкінг
можливо що можете порадити(контракт і тири-пири не радити, грошей у моєї сім’ї на це немає) все що я знаю це англійську на В2 та постараюся здати НМТ на вище ніж середній бал, хоча навчаюся я на відмінно, але математику і фізику, і взагалі все що повязане з цифрами та задачами з формулами не для мене

діло не в престижі , а в більших можливостях та ширшої бази в навчальному закладі
я не заїкалася про красиве, я хочу якісне та цікаве, про те що хто хоче той навчиться я в курсі, я вчуся і вже маю досягнення, але хто мене прийме без підтвердження у вигляді диплому?
далі, вище середнього це 180 в моєму розумінні, і якщо здати на такі “середні бали” то все цілком можливо
і я вас розчарую, але подивіться взагалі які конкурсні бали в тій самій НАУКМА КНУ ЛНУ на політологію, цілком нормальні, але а) їх мало, в) мені не підходить в деяких програма, а там де підходить місць взагалі бюджетних або немає або їх 2-3
я вказувала що в мене немає можливості навчатися на контракті в вище перелічених навчальних закладах, навіщо ви писали мені за те, що мені не треба?
дайте гідну пораду чи оцінку тим навчальним закладам, якщо звісно вам є що сказати, якщо ні, то не пишіть інформацію яку я і так знаю і розумію.

Вітаю, Ви не розглядали Німеччину? Моя студентка вивчила німецьку за три місяці з майже нуля і вчилася там стаціонарно й працювала. Зараз там працює в Daimler. Вища освіта там безкоштовна. 10 мов ніде не вивчають, на жаль.
В Польщі теж можна, але студенти, що хочуть навчатися англійською, платять. Коли вчилася я, контракт в Україні був умовно 40 000 грн на рік, а там 5 тис євро.
Втім, міжнародні відносини - надто обширна спеціальність. Як студентка в двох країнах і викладачка універу в минулому, можу сказати, що такі програми рідко дають робоче знання. Якщо Ви маєте якийсь вужчий інтерес, варто зосередитися на ньому, як-от, міжнародне право. Відтак можна закінчити магістратуру на міжнародних відносинах і мати два дипломи з суміжних спеціальностей. Мову ліпше вчити на курсах чи з репетитором: я якраз викладач англійської й добре знаю, яку кількість годин мають «міжнародники» й інші непрофільні спеціальності. Цього ніколи не достатньо.
Радити університети не можу, бо я давно не в Україні, а закордоном вчилася за гроші, що Вас не дуже цікавить, наскільки мені зрозуміло.
Ви справляєте враження практичної й цілеспрямованої людини, я впевнена, Ви зробите добрий вибір. А як і помилитеся, завжди можна перевестися на щось інше😏
P.S. Серед моїх молодих студентів стає все більш популярним gap year. Це я так, для плюралізму ідей.

Цікава ваша думка про можливість працевлаштцвання. А можна більш детально: де Ви собі уявляєте працюввти зі спеціальністю “політологія” або “міжнародні видношення”, якщо Ви, звісно, не “спадковий дипломат”?
Мала цікавий досвід, коли виш прислав до нас на практику студентів-політологів (я держслюжбовець). А жоден відділ не хотів їх брати, бо не розуміли що з ними робити. Всі сказали: “ми політикою не займаємось”. Їх звісно “прилаштували”, бо треба ж щось робити. Посадили якісь положення про віддлів поновлювати, ще щось таке, на що ні в кого часу не вистачає, але не розумію чому сиуденти в нас мали навчитись.

1 Вподобання

я навіть не знаю, чесно просто думаю що буде цікаво навчатися так, як у вільний час цікавлюся цим, читаю спеціалізовану літературу
чи хочу я бути політиком - невпевнена
можливо більше б хотіла займатися мобільним чимось, тобто не залишатися на одному місці, такі професії як репортажист , різні спікери та лектори, ну щось з такого роду скоріш, хочу більше мати взаємодії з людьми

Німеччина чомусь мене не манить, та і вивчати німецьку я не хочу наразі
10 мов це умовно, на міжнарі вивчають 3-4 принаймні в ІМВ і НАУКМА є така можливість, я говорила саме за це
поки що навчатися за гроші я не маю можливості навіть в Україні
стосовно вужчої спеціалізації, то мене цікавить конкретний регіон, але дана можливість на бакалавр є лише в ІМВ
Польща теж не манить, так як я частково була в Румунію і до того ж там ціни подібні до українських, то максимум та країна, ну і плюсом це сусідня країна, блище додому )
взагалі маю таку думку, в Україні не надто важливий твій диплом про вищу освіту, головне щоб він був і ти готовий навчатися новому
а ще головніше це твоя готовність розвиватися ,я стараюся це робити як тільки можу, також можу сказати що мала досвід перекладача в супроводі , мені це сподобалося хоча я і зовсім не готувалася до цього, просто мої знання пригодилися, але я не хочу вивчатися 4 роки уйму всього щоб потім мати можливість ставляти штамп на переклади лише в Україні, бо більше той диплом не котується ніде(особисто мені розповідала знайома яка закінчує китайський філфак в КНУ)
тому головне не вища освіта, а твої вміння та навички, можна бути перекладачем за наявності міжнародного диплому про знання та рівень мови, тому так)
я хочу щоб мені було цікаво та я хотіла навчатися на тій спеціальності, щоб час пройшов гарно і із користю

Раджу все ж при виборі професіє подумати про те де Ви працюватимете. Як Ви гадаєте, чому туди такий високий бал? Бо дуже мало місць. А чому мало мість? Бо потреби у таких спеціалістах немає. А з людьми спілкуватист найбільше можна працюючи вчителем (там щр учнів безліч, що їх батьків). У мане племінник отримав освіту політолога. Але це була його друга спеціальність. За першою (тією якою він заробляє на хліб з маслом) він перекладач. А полікологією зацікавився тшму, що під час вивчення різних мов багато дивився різноманітних новинних каналів (з різних країн). І ця освіта стала скоріше для душі. За нею він і в докторантуру вступив, отримав звання. Але заробляє все одно саме як перекладач. Освіту люди здобувають не для того аби подорожувати, а для того аби заробляти. Ви ж ррзумна людина, то перегляньте ринок праці. Я, звісно, не раджу Вам ставати вчителем, бо тоді точно не подорожуватимете (хоча, якщо станете хорошим вчителем в приватній мовній школі, тл чому ні), але трохи спустіться на землю. Ті спеціальності про які Ви ховорите хороші лише для людей у яких вже є місце роботи, яке їм батьки забезпечити. А дипломатами у нас останнім часом взагалі призначають секс-консультанток

1 Вподобання

От і я так думаю. Освіта — річ набувна, можна вчитися для душі хоч усе життя й цілодобово, аби лише робота в цей час була, щоб приносила гроші. А не сподобалася перша освіта — не проблема здобути іншу, перекваліфікуватися…Роботу теж можна змінити, тому диплом перестає бути аж таким значущим, як за моїх часів, якраз 25 років тому. Мені здається, Вероніці варто спробувати попрацювати перш ніж іти в виш, тоді легше буде визначитися. Та й, може, грошей підзаробить на такий бажаний диплом)).

Найперше наші дипломи визнаються в багатьох країнах.
Далі якщо перекладач, то чому міжнародні відносини? Краще йти на спеціальність переклад.
Далі я не намагаюся Вас вчити, але якщо Ви не хочете вивчити німецьку, а хочете вчити три-чотири мови й перекладати, то мені трохи не складається таке ставлення. Знову ж, не мусите мені пояснювати, просто поміркуйте собі, чому у Вас саме так: це може допомогти визначитися. Якщо закордон не йде, то Ви мали б зупинитися на державному замовленні, повʼязаному з перекладом, десь в Україні. Це може бути не лише столичний виш. Я знаю людей, що закінчили Прикарпатський університет, а перекладають для дипломатів з ЄС в синхроні, при цьому стали докторами наук в закордонному університеті. Це знову ж стосовно визнання дипломів.
І ще раз лобіюю ідею попрауювати рік перед поступленням — легше визначитися.

1 Вподобання

все індивідуально, можна заробляти гарні гроші навіть без освіти, головне навички)
стосовно ринку праці, то багато заробляє той, хто має досвід, а отже і навички тому все залежить від самої людини, а не від спеціальності на яку вона навчається)

я не говорила що хочу бути перекладачем, мені це цікаво впершу чергу для себе, я сама можу опанувати не одну мову без вуза
чому міжнар, тому що саме там йде переклад, плюс цікаві мені гуманітарні предмети