Оплата праці педагога фахового коледжу

Вітаю. Влаштувався на роботу в фаховий коледж за сумісництвом. Річне навантаження - 350 годин. При цьому, фактично отримувана заробітна плата після вирахування податків просто сміховинна - 2720 грн і становить навіть менше половини мінімальної зарплати (3080 грн). Чи не порушуються при цьому мої права? Поясніть, будь-ласка, схему нарахування

По перше требе розуміти, який у Вас тарифний розряд, категорія, чи є якісь доплати та надбавки. Якщо все виходить на мінімалку на ставку, то звісно менше половини мінімалки, бо у Вас менше половини ставки. Навантаження викладача на ставку720 годин. З Вашими 350 годинами - це 0,486 ставки. Якщо мінімалку помножити на навантаження, то виходить 3888,89 грн. без податків 2994 (може ще профсоюзні 38,89)

Давайте приймемо усі мінімально можливі варіанти.

Саме так. І це менше, ніж мені фактично виплачують (2720).
Я хочу зрозуміти, чи це нормальна ситуація?

Вам щомісяця мають давати виписку про зарплату. Не дають, то зверніться в бухгалтерію щоб дали. Там має бути все розписано: і як нараховано, і що виплатили, і скільки утримали. Звідки хто може знати що там з Вас утримують. Може Ви взагалі на лікарняному були

Я дякую Вам за відповіді, але давайте не вводити зайві змінні. Я не був на лікарняному і щомісячну норму годин відпрацьовую. Щомісяця мені нараховують однакову заробітну плату - 3533 грн до податків за 350 годин річного навантаження, з якої потім вираховують ПДФО 18% і військовий збір (який змінився з 1,5% на 5%). Нічого іншого з мене утримують. Ні аліментів, ні штрафів ні чого-небудь іншого.
Розряд у мене, наскільки я розумію з нормативно-правових актів - 11, (освітньо-кваліфікаційний рівень - магістр, без категорії). Надбавки, як я розумію: 10% (педагогічний працівник) і 5%(тут не знаю за що).
В результаті цих обчислень я отримую зарплату менше тієї пропорції мінімальної зарплати, яка відповідає мої ставці (0,49). В бухгалтерії мені відповідають, що це нормально, бо я працюю за сумісництвом, а отже мені можна платити менше МЗП.
Я хочу отримати відповідь третьої сторони чи це нормальна ситуація і яку зарплату мені повинні нараховувати по закону і чи не порушують при цьому мої права. Дякую.

Я Вам відповіла, яка має бутиинайменша оплата праці. Нічого іншого додати неможу. Якщо у Вас вона нижча, то ще раз повторюю: бухгалтерія ПОВИННА надавати розрахунок. Якщо вони не роздають їх самі, то йдіть і кажіть аби надрукували і дали. А тоді вже з’ясовуйте, що Вамине так рахують. Менше може бути лише, якщо є “інші змінні”.

І сумісництко жодним чоном не впливає на обов’язковість нараховувати доплату до мінімалки, якщо вона має бути.

Ось розрахунок за Вашими данними:
Посадовий 11 тарифного розряду згідно постанови КМУ - 6294.
Для педагогічних працівників є підвищення посадових окладів на 10% (це не надбавка а підвищення, яке створює новий оклад), з ним оклад має бути (якщо немає інших підвищення, бо в нас у муз коледжі ще є додаткове підвищення 10% згідно постанови 1391) - 6923,4.
Надбавка за престижність 5% (за вашими словами, бо може бути до 30%) - 346,17.
Якщо ні вислуги ні інших доплат (за класне керівництво, наприклад) немає, то виходить - 7269,57 на ставку.
Оскільки платити менше мінімалки на ставку не можуть, то має бути доплата до мінімалки - 730,43.
Це розрахунок на ставку, а оскільки Ви маєте 0,486 ставки, то і всі виплати мають бути пропорційні:
посадовий - 3364,77,
престижність - 168,24,
доплата до мінімалки - 354,99
Разом - 3888.
ПДФО - 699,84
ВЗ - 194,4
профспілка (якщо є) - 38,88
На руки - 2954,88