Чи має право дитина сидіти за партою одна, якщо їй так комфортніше?

Привіт, друзі!

Хочу поділитися своєю ситуацією і запитати поради. У мого сина, другокласника, є особливість — він дуже нервує, коли хтось сидить дуже близько до нього за партою. У таких умовах він не може зосередитись на навчанні, стає неспокійним і замкненим. Ми говорили про це з нашим класним керівником, Олексієм Сергійовичем Шестопаловим, і він пішов нам назустріч — дозволив синові сидіти за партою одному. Я дуже вдячна йому за це розуміння, адже це значно полегшило навчання моєї дитини.

Але нещодавно почалися проблеми. Інші діти розповіли батькам, що мій син сидить один, і це викликало хвилю невдоволення. Мовляв, чому одному дозволяють таке, а іншим — ні. Хтось із батьків написав скаргу до дирекції. Тепер у школі піднімають питання, чи правомірно було дозволяти моїй дитині сидіти окремо. Я переживаю, що це може вдарити по Олексію Шестопалову, адже він лише хотів допомогти нам.

Що мені робити в цій ситуації? Чи маю я право вимагати, щоб син сидів один, якщо це дійсно впливає на його емоційний стан і успішність? До кого звертатись, щоб вирішити це питання? І головне — як зробити це так, щоб не підставити вчителя, який проявив розуміння?

Буду вдячна за будь-які поради чи думки!

Если у вашего сына особые потребности - имеет смысл оформить это официально. Простыми словами - получить на это справку от врачей. Тогда на столе у директора, кроме заявления от других родителей появится документ от вас, что предоставление такой возможности в классе для вашего сына - правомерно.
Если же с вашим сыном все в порядке с медицинской точки зрения, тогда надо помнить, что ваши права заканчиваются там, где начинаются права других. Если ваше требование не подтверждено медицинскими документами - у вас такие же права, как и у других учеников. И тогда у вас останутся две основных возможности - или подчинится требованиям равноправия (и договариваться с каждым родителем, который считает, что его права не учтены) - либо поменять место учебы для вашего сына на то, где вы сами будете решать, как будет удобно вашему сыну учиться. Но это, думаю, уже будет учеба в частном заведении (за деньги)…

1 Вподобання