В університет другий раз

Я навчаюсь в університеті (1 курс,бюджет), та хочу відрахуватись.Чи можу я вступити в наступному році в універ по результатам нмт, які я складав в минулому році ?

Вступити заново можна але:

1. Якщо знову вступатимете на бюджет, то маєте відшкодувати вартість попереднього навчання (якщо відрахуєтесь зарах, то платитимете лише за 1 семестр, після початку ІІ семестру - за весь рік).
  2. вступити за мт 2024 року можна, якщо Вас влаштовують бали. Врахуйте, що відповідно до проєкту порядку вступу на 2025 рік, змінені коефіцієнти предметів. І можливо Вам варто здавати занова НМТ, обравши інший предмет.
  3. Якщо Вам більше 25 років, і для Вас важливим є відстрочка від мобілізації, то після відрахування та нового вступу, Ви втратите право на відстрочку.
    Тож визначіться з пріоритетами, можливо варто взнати про можливість переведення (в інший виш чи іншу спеціальність) після успішного завершення навчання на 1 курсі. При переведенні не треба відшкодовувати (правда і переведеть Вас на контракт), і відстрочка не втрачається.
1 Вподобання