Добрий день!
Допоможіть будь ласка!
Дитина у 10 класі, через поганий психічний стан та велике навантаження у школі не має більше бажання відвідувати школу очно, хочемо перейти на домашню форму навчання. Звісно психічне здоров’я намагаємося поправити у лікарів - терапевт, психолог тощо. З цим питання не має, але то довгий процесс. Директорка школи цього не розуміє, каже що то все дурня і розбещеність. Вимагає довідку від лікаря, хоча згідно наказу про домашнє навчання цього не треба - тільки бажання батьків. Довідку від лікаря отримати практично не можливо, тому що не має ніякого діагнозу, депресії в нашій країні не існує, тільки психлікарня. Заяву директорка категорично відмовляється підписувати, чинить психологічний тиск на мене та дитину. Класний керівник нічим не може допомогти, тому що перед директоркою всі ходять по струнці та дивляться в пол. Я не знаю що мені робити, просто у відчаї, мало того що у дитини психологічні проблеми, та ще директорка ставить палки у колеса. Прошу допомоги!
Дякую, але в тому то і справа, що терапевт ставить цей діагноз, але підтвердження тільки через психіатрію з усіма наслідками…
А хто вам сказав що не звертаюся?
Повний комплект - ліки, психолог, терапевт. Але для підтвердження діагнозу треба, якщо простими словами, пролежати у дурці кілька тижнів. Це заключення психіатра. Ви були в наших психлікарнях?! Не дай бог там опинитися, здоровий вийде хворим
І знов все по класиці: школа - це территорія знущання вчителів над учнями, учнів над вчителями, учнів над учнями, а винні завжди батьки. Дякую
Щодо лікування, то це ваша справа. А ось форма навчання, зокрема сімейна це також ваше право. Проте уважно почитайте Положення, де наголошується, що саме на вас покладається відповідальність за навчання дитини. Якщо вже у закладі з вами конфлікт, то краще все таки перейти в інший заклад на сімейну форму навчання.
Зверніться до ІРЦ за місцем проживання, хай Вам визначать особливі освітні потреби - соціо- адаптаційні порушення, а на основі висновку ви будете мати право на інклюзію або на індивідуальну форму навчання- це ваше право обирати, якщо вашій директорці принципово потрібні підстави