Чи можуть відрахувати з Академії мистецтв П. Чубинського якщо на першому курсі першому семестрі стоїть неатестація?

Мене вже скільки разів лякають рідні, що якщо буде стояти неатестація хоча б з одного предмету, то можуть превести з бюджетного навчання на платне.
А дякуючи моїм рідним, платити за моє навчання ніхто не збирається.
І якщо мене переведуть на контракт, то для мене це автоматично відрахування з Академії… Допоможіть будь ласка з‘ясувати чи правда те що вони кажуть і чи можуть мене зняти з бюджетного навчання?

Неатестація - це не привід для відрахування, але піднажміть, бо після другої неатестації стане питання про недопущення до сесії доки не сдасте борги. А ось після незданої сесії - відрахують. Далі, звісно, можуть запропонувати поновитись на контракт. Але просто з бюджету на контракт не переводять.
PS: ще раз подякуйте рідним. Я ще в першому класі синові сказала, що платити за його навчання не буду. Якщо хоче вчитись - то вчиться, не хоче, то в країні багато професій, які не потребують освіти. Як результат син закінчив і бакалаврат і магістратуру на бюджеті зі стипендією, працює за спеціальністю. Людина має навчатись лише в тому випадку, якщо вона цінує цю освіту, і здатна її опанувати. Рівень освіти треба обирати відповідно до своїх здібностей. Замість рівня бакалавра можна обирати рівень фахового молодшого бакалавра (коледж). У нас в коледжі культурі хлопеці закінчив навчання на художника, зараз працює з видавництвами, малює мальописи

3 Вподобання

Тобто якщо є одна неатестація, то якщо не буде другої, не можуть перевести на контракт?

Просто я вже майже здав всі борги, але хочу впевнитись.

ще раз повторюю: на контракт НЕ ПЕРЕВОДЯТЬ! На контракт лише зараховують. Вас можуть просто відрахувати

2 Вподобання

Добре, зрозумів!
Дуже вам дякую!