Вивчіть тему, як стати психотерапевтом. Не психологом. І не шарлатаном, і не інфоциганом з курсами.
- Можна вчитись в різних вузах.
- Можна вчитись на державному на магістратурі, якщо людина ніколи не вчилась на державному. І таких немало.
- Ви абсолютно далека від цієї теми, це вже давно ясно. Можете не коментувати, бо ваші повідомлення не відповідають дійсності і для людей в темі виглядають смішно.
Ви хочете мені з відповідною освітою порадити вникнути в тему? Я закінчила національний університет. Вибачте, це просто смішно.
Ну тим більше. Дивіться, теоретично ж можна і без бакалавра, звісно, але щоб твій диплом визнавався і за кордоном, то треба і бакалавра мати, і магістра. Зараз це, думаю, дуже актуально. А ще по умовам, які планують змінювати в цій сфері вже в Україні, треба буде таки мати повний цикл з часом… Щось пов’язане з стандартами europsy. То питання часу. Звісно, якщо ви вже спеціаліст зі стажем, то вас це скоріш за все не торкнеться, а от новачків.
Зараз в нас і справді навіть з курсами йдуть в “психологи”, але це все тимчасово, поки правила не стали строгішими. Я ж обрала повний шлях - ВО з нуля, причому також в національному універі, з топу-10 України) Там на бакалавраті є навіть ті, хто вже має магістра.
От щоб то все не затягувати на роки, то й вчаться люди паралельно на бакалавраті і магістратурі) За 3 роки можна все закрити і перейти вже до навчання терапії. Хто найбільш вмотивований, то і це навчання проходить паралельно.