Порядок зарахування

Добрий день, підкажіть будь ласка як працює процедура рекомендації до зарахування (магістратура).
Я розглядаю три ВНЗ для вступу і саме в такій послідовності:

1. Контракт ВНЗ №1 - вступити хочу саме сюди, бюджету немає, тільки контракт;
  2. Бюджет ВНЗ №2 - цей варіант мені як підстраховка якщо не пройду по ВНЗ №1, по балам проходжу в цьому ВНЗ на бюджет;
  3. Бюджет ВНЗ №3 - це вже взагалі якщо по першим два не складеться, що дуже малоймовірно але ж всяке буває, тут також по балам проходжу на бюджет.

Так от я не до кінця розумію як буде система визначати куди я можу вступати… Якщо я правильно розумію то спочатку будуть розглядатись заявки на бюджет, в такому випадку по ВНЗ №2 з великою вірогідністю буде позитивне рішення і буде статус рекомендовано до зарахування. По ВНЗ №3 в цьому випадку розгляду взагалі не буде так як проходжу по ВНЗ №2. А що буде з контрактом ВНЗ №1, ця заявка не буде відхилена через те що спрацювало ВНЗ №2 на бюджет? Чи всі контрактні заяви розглядаються незалежно від бюджетних і потім я можу обирати серед одного бюджетного місця і теоретично 10 контрактних (при умові що там також проходжу по балам в загальним ліміт набору).

Заздалегідь дякую за відповіді.

Прежде всего надо помнить, что все процессы по поступлению на бюджет (рекомендация, зачисление) проходят и заканчиваться до начало процессов поступления на контракт.
Также надо помнить, что гражданин Украины имеет право одноразовой учебы на бюджете и неограниченное количество учеб на контракте. В том числе и одновременно с учебой на бюджете (с соблюдением некоторых условий).

Таким образом, когда вы получите рекомендацию на поступление на бюджет, у вас будет два-три дня, чтобы решить, поступаете вы на бюджет или нет. И только после окончания процессов с бюджетными поступлениями вузам разрешено начинать процессы с контрактными поступлениями.
Ну и - да, все ваши заявки на контракт будут действительны до полного окончания вступительной компании - поступайте хоть сразу везде, на сколько денег хватит. Но время решать про бюджет строго ограничено.

Читайте Раздел 5, пункт 3, прикидывайте свою стратегию поступления

2 Вподобання