Повторний вступ на бюджет на іншу спеціальність

Доброго дня.
Можливо, хтось може підказати.
Я отримала освіту за ступенем бакалавра ща разунок держбюджету в 2013 році і ступінь магістра за рахунок контракту в 2015 році.
Чи можу я повторно вступити на бюджет в медичний на ступінь магістра (там тільки такий ступінь без інтернатури), відшкодувавши кошти державі?

С возмещением - можете
Только вот сумма возмещения вам может не понравиться…
Она может в несколько раз превышать нынешнюю стоимость контракта за пройденную учебу: государство платит за бюджетников значительно больше, чем контрактники за себя. И возвращать надо будет именно эту, бОльшую, сумму.
Т.е. может так случиться, что возмещать за старую учебу вам надо будет сумму бОльшую, чем вы потратите за все года новой учебы - на контракте.

Ні. Не можете. Повторно з відшкодуванням можна вступити лише якщо незакінчив навчання. При закінченому заново вступити на бюджет не можна.
Стаття 4 Закону України “Про вищу освіту”: " Громадяни України, які НЕ ЗАВЕРШИЛИ навчання за кошти державного або місцевого бюджету за певним ступенем освіти, мають право повторно безоплатно здобувати вищу освіту в державних і комунальних закладах вищої освіти за тим самим ступенем освіти, за умови відшкодування( до державного або місцевого бюджету коштів, витрачених на оплату послуг з підготовки фахівців, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України."

2 Вподобання

Так, а разве они не берут среднюю стоимость на одного студента за годы, когда учился.?
Стоимость тогда была меньше, но плюс инфляция даже, но это образование дешевле, чем мед.

Я так зрозуміла, шо неважлива вартість, але оскільки я маю вищу освіту закінчену на бюджеті, то не можу взагалі,навіть з відшкодуванням

Ви вірно розумієте. Тим більше, що відшкодування врегульоване вже після здобуття Вам вищої освіти. За ті роки воно просто не береться. Про затвердження Порядку відшкод... | від 26.08.2015 № 658
PS: Ви, як людина, яка має магістерську освіту можете знайти всі необхідні нормативні документи в інтернеті самі

1 Вподобання