Академічна довідка

Доброго вчора, підкажіть будь ласка , виникла така ситуація.
В 2019 році я вступив до Харківського Університету залізничного транспорту, першу сесію я здав а другу вже ні та мене відрахували. Зараз я хочу поновитися в другий університет, та для поновлення потрібна академічна довідка.
Я звернувся в університет з якого мене відрахували щоб замовити цю довідку , на що мені відповіли що я не закінчив перший курс , та мені вони не можуть надати цю довідку.
Я ніде не знайшов підтвердження їхнім словам, всі кажуть що вони повинні в любому разі надати мені академічну довідку.
Підкажіть де є дійсність, чи дійсно вони не можуть надати мені академічну довідку так як я не повністю закінчив перший курс

Раздел 3, пункт 2

Поновлення на навчання на перший рік навчання на основі повної загальної (профільної) середньої освіти забороняється. Поновлення на навчання на другий рік навчання на основі повної загальної (профільної) середньої освіти осіб, відрахованих з першого року навчання, можливе за умови повного виконання ними вимог навчального плану першого року навчання відповідної освітньої програми у встановлений закладом вищої освіти строк.

1 Вподобання

Я розумію що відновлення на перший курс неможливе, тому мені сказали що будуть поновлювати одразу на другий курс.
Мене більше цікавить чому мені відмовляють в видачі академічної довідки.
Адже вони повинні видати мені академічну довідку, в не залежності скільки я закінчив курсів.
Чи це не так ?

Тому, що Ви у них маєте закінчити навчання на 1 курсу! Ввм жеж написали. “Виконання вимог навчального плану першого року навчання”. Ви закрилиив них все що не здали? Ні. То про якеипоновлення в інший виш на 2й курс може йти мова?

1 Вподобання

А яка різниця , виконувати цей план не можна в другому університеті чи що? “Виконання вимог навчального плану першого року навчання”
Я ж можу цей план виконати в другому університеті, там є такі ж спеціальності, на якій я навчався.
Мені просто потрібна академічна довідка , та я піду виконувати план першого курсу в другому університеті

1 Вподобання

Щоб його виконати в іншому виші, треба перевестись. Повертаємось до того, що переведення на 1 курс заборонене

1 Вподобання

А є якісь варіанти досдати ті предмети які були не сдані на 1 курсі ? Щоб виконати навчальний план 1 курсу і отримати дану довідку? Або після цього відновитися в даному вузі на 2 курс.

вже навряд. Але попитайте у виші звідки відрахувались. Викладачі наразі у відпустці. Нікого не будуть відзивати аби прийняти у вас якісь іспити, курсові (які Ви не понаписували і вже не понаписуєте) тощо

1 Вподобання

А після їх відпустки це неможливо?

я ж Вам кажу: “попитайте у виші звідки відрахувались”. У кожного вижу наразі різні графіки виходу на навчання. Дехто виходить з 1 серпня, а не з 1 вересня, щоб за опалення взимку не платити.

Тут сам принцип важливий, чи можливо доздати предиет, якщо не здав сесію в 2022 році , а тепер для відновлення потрібно щоб була дотримана вимога наказу МОН в частині : …осіб, відрахованих з першого року навчання, можливе за умови повного виконання ними вимог навчального плану першого року навчання відповідної освітньої програми у встановлений закладом вищої освіти строк.

сам принцип - ні. не можна. Але, якщо це не якийсь провідний виш, а провінційний, якому кожна копійка дорога, а особливо, якщо великі проблеми з набором і групи нерентабельні, то може вони щось “намутять”

2 Вподобання

Я думаю що не можливо(