Підкажіть, будь ласка, чи маю я право взяти соціальу відпустку у 2024 році, як мати 2х дітей до 15 років, якщо мій чоловік військовослужбовець і такої відпустки йому не надають? І чи маю я право взяти цю відпустку не за певним графіком, а тоді, коли мені буде зручно в проміжку до кінця року?
Минулі роки на іншому робочому місці давали таку відпустку без питань. А зараз у мене попросили свідоцтва про народження дітей, свідоцтво про шлюб (хоча всі копії документів є в моїй особовій справі) і доказ того, що чоловік служить і такої відпустки не отримував, а у мене лише повістка і УБД чоловіка на руках, чи беруться ці документи до уваги? Керівництво дивується, що я не одинока мати, діти не і інваліди, а я претендую на таку відпустку.
Так Ви маєте право. Але з Вас все вірно вимагають. У нас теж без проблем отримують цю відпустку у потрібний їм час, але надають всі підтверджуючі документи ( тому числі довідку з місця роботи чоловіка, що він не отримував даної відпустки, оскільки за законодавством на неї має право будь-хто з батьків, а значить щоб дати одному треба підтвердження що другий не брав)
Дякую.
Про справку з місця роботи не йдеться. Військовослужбовцям під час воєнного стану соціальні відпустки не надають (тільки за сімейними обставинами…там теж свої нюанси). Можна отримати довідку з частини, що він там служить…інколи, коли людина на нулі - це важко, приходиться чекати тижнями…(довідка діє певний час). Правові колізії на кожному шляху.
Не розумію чому їхні кадровики не можуть просто виписати довідку, що він не використовував в цьому році соціальну відпустку, та й по всьому. Кадровики скрізь кадровики. Не ж не бойовий офіцер виписує.
Нажаль з паперовими справами там все важко… Все по стратуту і по розпорядженням… По статуту є “Форма 5” для пред’явлення, ось її і видають… А нема довідки такої в статуті - не видають… Минулого року три місяці цю довідку чекали. Військовослужбовець її замовляє у командування, той передає в штаб, потім ще нагадати 3-4 рази треба, і в різних частинах по різному… Думаю розберемся…