Поєднання обов'язків практичного психолога з іншими напрямками в освіті

Добрий день. Чи може практичний психолог у школі (за дипломом “магістр психології”, не має педагогічної освіти, але працює більше 7ми років і є офіційно педагогічним працівником) бути класним керівником (чи не виникатиме конфлікту інтересів між спеціалістом та учасниками освітнього процесу?), чи виконувати обов’язки соц. педагога (неофіційно, без оплати)? Чи може психолог відмовитись від таких пропозицій та забов’язань?

Неофіційно нічого виконувати не можна. Але можна зробити наказ на суміщення. На відміну від від сумісництва виконання роботи відбувається в той самий час із нарахуванням надбавки 50%. Будь-яку людину не можна примусити щось робити. Якщо не влаштовує, то навіть, якщо видали наказ, пишете на наказі заперечення. якщо наказом “нав’язують” зайву роботу взагалі без зумісництва чи суміщення, то взагалі можете звільнитись за пунктом 6 статті 36 КЗОТУ з виплатою вихідної допомоги

2 Вподобання

Якщо в школі відсутній соціальний педагог ( вільна вакансія) офіційно 50/% суміщення/////або НЕофіційно))) Вас призначити за наказами: Громадським інспектором з охорони дитинства, Уповноваженою особою з протидії булінгу, Уповноваженою особою з протидії торгівлі людьми, домашнього насильства. Якщо Вас щось не влаштовує звільняєтесь або пишете заяву на Мобінг зі сторони адміністрації закладу. У Вас є методисти Центру психології та соцроботи при Управлінні освіти питайте їх.

1 Вподобання