Скільки часу необхідно, щоб стати на військовий облік після 16-ти і отримати приписне?

Прошу поділитися досвідом про час, який може зайняти процедура ставання на облік для майбутніх студентів. Також цікавлять наслідки випадку, якщо ставати на облік після досягнення 17-річного віку.

Там , здається, за законодавством на військовий облік стають в рік виповнення 17 років (у мене син і син колеги одночасно ставали на облік, хоча одному виповнювалось 17 в січні(вже по суті виповнилось), а іншому в грудні). Тому все залижить від того коли Ви вступати в універ збираєтесь. Якщо на момент закінчення школи Вам ще 16, але при вступі будуть вимагати приписне, то краще поспішити.

Тобто вашому сину (чи сину колеги) було 17 ще до ставання на облік, я правильно розумію? Просто мені виповнюється 17 через декілька тижнів, а на облік вийде стати тільки пізніше, скоріше за все. Тому й хочу дізнатися чи не буде через це зайвих клопотів

Так. Сину колеги день народження був 2 січня, а лише наприкінці січня чи на початку лютого вони на облік ставали. Але ж це було ще в доковідні часи. Тоді їх всіх разом школа водила. В школі є за військовий облік відповідальний, ось він збирав дітей, і відводив всіх разом. По одному ніхто тоді не шлявся.

1 Вподобання

Так. Щойно мав розмову з людиною ТЦК. Сказали, що поки немає 18 — ніякої відповідальності за те, що пізніше став на облік не буде. Дякую вам за відповідь!