Відрахування за власним бажанням з 3 курсу про-тех ліцею

Хочу відрахуватися з про-тех ліцею за власним бажанням, до літа я здам екзамен на розряд і отримаю його, а також отримаю атестат про закінчення 11 класів. Улітку мені виповниться 18 і я буду повнолітня особа, але на запитання про те чи зможу я відрахуватися і забрати документи(атестат за 11 клас та свідоцтво про присвоєння розряду) мені сказали що тільки за умови вступу у ВНЗ і принесення довідки про те що я вступила або довідки про працевлаштування. Але я не хочу вступати а з довідкою ще можу щось придумати, чи це законно і чи є якісь обхідні варіанти?? дякую завчасно))

Если вы поступали в лицей, не имея полного среднего образования, то, насколько мне известно, в нем не бывает промежуточной фазы получения аттестата до полного окончания учебы. Т.е. аттестат вы сможете получить только в конце, без всяких отчислений по собственному.
Так что, или вы, на самом деле, собираетесь досдавать всю программу учебы экстерном (что у нас в стране уже давно не практикуется), или у вас нереальный план…
Ну а в общем случае, если вы получаете на руки аттестат и удостоверение о разряде - вы лицею уже ничего не должны. Ни докладывать о своем жизненном пути, ни носить туда какие-либо справки. Это может быть только ваша добрая воля - похвастаться в лицее о своих удачах )

про атестат питання не йде бо у будь якому разі він буде у Дії, а от про розряд питання зостається…

Если аттестат будет, и разряд будет сдан и присвоен - любая организация, которой это будет нужно, сможет запросить подтверждение о разряде в вашем лицее. И они должны будут или подтвердить вашу квалификацию, или нет.
Так что, теоретически, наличие корочек на руках - не обязательно )
Но и аттестат просто так нигде не появится. Он оформляется по заказу лицея на основании результатов вашего обучения. Вы уверены, что лицей будет заказывать вам аттестат, в те сроки, которые вы запланировали?

так, у кінці цього навчального року він буде, бо вже усі документи що треба були для цього я надала, і я ж сказала про те що мені можуть це все видати але при наявності довідки про вступ або з місця роботи

Взагалі не зрозуміло на якому рівні Ви вчитесь. Якщо рівень освіти “кваліфікований робітник”, то атестат видається лише разом з дипломом. Забрати атестат раніше не можна відповідно до законодавства (не залежно від того чи Ви кудись вступаєте). Хоча я взагалі не розумію скільки років у вас триває навчання, і чому після 3го курсі Ви просто не отримуєте диплом (тим більше, що Вам вже розряд буде присвоєний). Якщо у вас в ліцеї дають рівень, як в коледжі, “фаховий молодщий бакалавр”, то звісно атестат отримують після 2 чи 3 курсу. І Ви просто маєте право відрахуватись за власним бажанням (знову ж таки незалежно від того чи Ви кудись вступаєте).