Оплата замінених уроків ,якщо вчитель на курсах

Вчитель був на курсах, які проводились онлайн. Заступник організував заміну.Але бухгалтерія відмовляється платити за замінені уроки й “дали пораду” приєднуватись до курсу та паралельно давати уроки, і взагалі питання такого характеру більше не підіймати. Хочу зауважити, що перебування в двох площинах (як слухач курсів, як вчитель) одночасно практично неможливе, адже як слухача постійно вимагають бути активною та вчасно виконати купу практичних робіт. Що і як відповісти ? Де саме та літера закону, якою треба скористатись, щоб вчителі, які заміняли уроки отримали заробітну плату і не працювали за “велике дякую”.

Бухгалтер не керує тим що кому платити. Якщо є наказ, то відповідно до наказу бухгалтерія проводить виплату. Швидше за все проблема бухгалтерії в тому, що вони не маєть коштів на цю оплату. Відповідно до бюджетного законодавства виплати заробітної плати проводяться лише в межах затвердженого фонду оплати праці. А тут необхідно і тому хто на курсах оплатити зарплату, і тому, хто заміняє (виходить подвійна оплата). Тому не документів шукайте, а зверніться до дирекції аби визначились із ситуацією та можливістю віднайти кошти. Але сильно не розраховуйте на те, що ці кошти знайдуться, бо знайтись вони мошуть шляхом відправлення всіх вчителів на канікулах у відпустку за власний рахунок

Так, але це все на словах. Письмової відмови дати ніхто не хоче. То чим ви керуєтесь коли створюєте наказ про заміну чи про відправку на курси, то це не так, то це. Але як правильно ніхто нічого не каже. Раніше відправили людину на очні раз на 5 років та й добре, а зараз щороку, але ж як все це оформити? Минулого року працювали на усній добровільній згоді, що йдемо на заміни безкоштовно. Після того, як написали колективне звернення відповідь прийшла, що за все платили (що просили, або на що подавали). Виходить платили…а ми ще й лишились винні, що на тарифікації ми не “просили”. Тепер дати табель не можемо, бо за такі курси не платиться заміна.

Якої письмової відмови? Ви кудись письмово звертались, і Вам не відповіли? Чи що Ви маєте на увазі? Є наказ про заміну? Якщо є то години будуть оплачені. Якщо заступник “організував заміну” на словах, то про яку оплату буде йти мова?. Ви з наказом ознайомлені? Якщо була усна добровільна згода працювати безкоштовно, то до чого тут бухгалтерія?

Є наказ про курси і про заміну, написаний завучем, табель відмовляються приймати. Бо за курси онлайн не оплачується заміна. ( Не приймають, сказали приберіть заміну). Тому і запитую як в такій ситуації все зробити правильно?

Якщо наказ є, то мають платити. А ось що робити, коли в бухгалтерії немає коштів заплатити (а кредиторку вони ставити не мають права), то то вже нехай той зауч, який писав наказ сідає і вирішує з бухгалтерією: я писала више про це. Зауч може піти у відпустку за власний рахунок, якщо писав наказ не вирішивши спершу питання по фонду оплати праці. Може попросити у фінвідділу зміни помісячних призначень, знявши кошти з місяця, де передбачена грошова винагорода. Корочше йде до бухгалтера і вирішує що зробити.