Реорганізація коледжів

Чи дозволено проведення реоганізації двох коледжів без дозволу та відома студентів та викладачів одного з них?

Вступив до одного коледжу на перший курс. Косо-криво провчившись перший семестр, ми дізнаємося, що після нового року наш коледжу і ще якийсь інший коледж реорганізовують та об’єднують в єдину структуру. Про це нам повідомили лише за декілька днів до реорганізації! До цього ми нічого не знали, нам ні про що не казали. Так само і деякі викладачі дізналися про реорганізацію лише за пару тижднів.

І вийшло, що вступали в один коледж, де навчання проводилось за одними правилами, а опинились в іншому. Ба більше, в перші місяці повний безлад: не зрозуміло, по яким програмам навчатись, як висталяти оцінки та атестації. Зі стипендією та зарлпатою були великі проблеми: її просто не виплачували.

Реорганізацією займаються не ті, хто в них вчиться, а засновник. Якщо коледж не є приватним, то засновником, зазвичай є обласна рада. Саме вона і фінансує заклад. Якщо обласна рада визначила неефективним утримувати 2 заклади, то має право на об’єднання. І, звичайно ні студентів, ні викладачів (найманий персонал) ніхто запитувати не буде, оскільки саме вони знаходять гроші (або не знаходять) для того, щоб платити викладачам заробітну плату, а Вам стипендію. Студентам просто дають можливість довчитись за спеціальністю, на яку вступали (Вас же не на іншу спеціальність перевели). Якщо Вас не влаштовують умови, Ви можете перевестись в інший навчальний заклад.

3 Вподобання