Чи можливо піти з коледжу в університет на бюджет?

Добрий день, навчаюся на 3 курсі коледжу, отримую “Фаховий молодший бакалавр”, але тільки зараз зрозумів, що мені ця професія не подобається, я не хочу далі продовжувати вчитися. Чи можу я цього року скласти НМТ і вступити до університету на бюджет (грант) на професію, яка мені подобається? Якщо так, то чи доведеться мені щось повертати коледжу? Чи є якесь підводне каміння?

Звісно можете. Повертати нічого не теба, бо це абсолютно різні рівні освіти

Ви вступили до коледжу після 9го класу? Якщо так, тоді ні, поступити до університету ви не можете, бо в вас ще немає ПЗСО, яке вам видадуть після закінчення усього курсу навчання (тобто 4 років, або скільки написано в робочому плані, на різні професії різні цифри). ПЗСО до моменту випуску вам ніхто замовляти не буде, бо можливо не всі предмети загальносередньо освіти були вже вичитані, і в додаток не можна внести оцінки за такі предмети. Немає свідоцтва про повну освіту - немає універу)

Чому це не буде? Мають замовляти. Те, що коледжі порушують чинну нормативну базу для того аби втримати студента, то не проблема студента. ПЗСО в коледжі отримують після 2 (в найхитріших коледжах після 3 курсу). Студент має право вступати в університет після отримання ПЗСО. Це в ПТУ свідоцтво про ПЗСО видається лише з дипломом. Коледж його має виготовити саме тоді, коли студент завершив навчання за щкільною освітою. І, якщо студент вирішив відрахуватись, то коледж має це свідоцтво видати.

1 Вподобання

Звісно це не проблема студента, судячи з цього боку. Але і треба ж вирішувати проблему вже з існуючими нормами їх закладу. Потрібно побачити документацію, яку підписував їм департамент та яка підтвердить що всі години вже було вичитано.

години мали вичитати ще на 2 курсі. крапка

1 Вподобання