Позачергова атестація 2024

Доброго дня! У 2022 році протестований та маю І категорію. У цьому році успішно пройшов сертифікацію учителів математики, отримав гриф МОН на дві авторські навчальні програми варіативної складової, маю 3 переможці обласного етапу МАН, 20 переможців районного етапу МАН та олімпіад за два роки, більше 30 публікацій тез конференцій та публікацій у фахових наукових виданнях України та закордону. Написав заяву на позачергову атестацію на присвоєння вищої категорії та звання учитель-методист.

  1. Чи має право адміністрація незадовольнити мої вимоги зазначені у заяві?
  2. Чи має право адміністрація вимагати проведення майстер-класів для учителів школи, якщо у пункті 13 першого розділу нового положення про атестацію прописано, що особа, яка успішно пройшла сертифікацію атестується без вивчення педагогічного досвіду?
  3. Як діяти в цій ситуації, щоб отримати бажане і не псувати стосунки з адміністрацією?
    Дякую!

Доброго дня. В положенні про атестацію педагогічних працівників написано, що кваліфікаційні категорії та звання, як правило, присвоюються послідовно, тобто спочаку “Старший учитель”, а потім - “Учитель-методист”. І лише за розглядом комісії можуть зробити виняток. Напевно потрібно говорити з головою атестаційної комісіі, директором. У мене подібна ситуація, вища категорія, значні досягнення в межатестаційний період, теж просила про присвоєння звання “учитель-методист”. Мені порадили написати звернення до МОН з роз’ясненнями. Напевно Вам потрібно зробити то саме. Можливо тоді у Вас буде ще один вагомий аргумент на вашу користь.