Вітаю. Маю таке запитання. Чи може бути присвоєне звання “Учитель-методист”, без попередньо присвоєного звання “Старший учитель”. Маю вищу категорію і, за положенням про атестацію, відповідаю вимогам для присвоєння звання “Учитель -методист”. Буду вдячна за роз’яснення.
“ст. 11. Кваліфікаційні категорії та педагогічні звання, як правило, присвоюють послідовно”. Тобто не обов’язково послідовно.
" ст. 17. Не допускається створення перешкод для проходження педагогічним працівником атестації, необгрунтована відмова у присвоєнні (підтвердженні) кваліфікаційної категорії, педагогічного звання та встановленні тарифного розряду."
Теж надзвичайно цікавило це запитання. Написала омбудсмену, але поки відповідь не отримала.
Якщо не секрет, підкажіть, як саме ви зазначаєте причину присвоєння «вчитель-методист»?
Ваша атестація чергова чи позачергова?
Просто я завтра теж писатиму заяву на позачергову саме з такою ж ситуацією: маю вищу категорію в 2022р, а планую подати заяву на присвоєння «вчитель-методист». Працюю завучем, поширюю досвід, проводжу навчальні тренінги колегам, пишу методичні розробки.
А як у Вас?
Думаю, чи варто намагатись?))
У мене чергова атестація. Просто результати роботи в межатестаційний період більше відповідають званню Учитель методист. Я дзвонила до Київа, мені відповіли, те, що в в коментарях “як правило, присвоюється послідовно”, і якщо комісія вирішить, то можуть зробити виключення. Мені порадили написати звернення до МОН. Звернулася, тепер буду чекати відповідь найменше 15 днів.