Присвоєння звання "Учитель-методист"

Вітаю. Маю таке запитання. Чи може бути присвоєне звання “Учитель-методист”, без попередньо присвоєного звання “Старший учитель”. Маю вищу категорію і, за положенням про атестацію, відповідаю вимогам для присвоєння звання “Учитель -методист”. Буду вдячна за роз’яснення.

1 Вподобання

“ст. 11. Кваліфікаційні категорії та педагогічні звання, як правило, присвоюють послідовно”. Тобто не обов’язково послідовно.
" ст. 17. Не допускається створення перешкод для проходження педагогічним працівником атестації, необгрунтована відмова у присвоєнні (підтвердженні) кваліфікаційної категорії, педагогічного звання та встановленні тарифного розряду."

1 Вподобання

Теж надзвичайно цікавило це запитання. Написала омбудсмену, але поки відповідь не отримала.
Якщо не секрет, підкажіть, як саме ви зазначаєте причину присвоєння «вчитель-методист»?
Ваша атестація чергова чи позачергова?
Просто я завтра теж писатиму заяву на позачергову саме з такою ж ситуацією: маю вищу категорію в 2022р, а планую подати заяву на присвоєння «вчитель-методист». Працюю завучем, поширюю досвід, проводжу навчальні тренінги колегам, пишу методичні розробки.
А як у Вас?
Думаю, чи варто намагатись?))

1 Вподобання

У мене чергова атестація. Просто результати роботи в межатестаційний період більше відповідають званню Учитель методист. Я дзвонила до Київа, мені відповіли, те, що в в коментарях “як правило, присвоюється послідовно”, і якщо комісія вирішить, то можуть зробити виключення. Мені порадили написати звернення до МОН. Звернулася, тепер буду чекати відповідь найменше 15 днів.

2 Вподобання