Вступ на психіатрію

Доброго дня. Я закінчила коледж зі спеціальністю лікувальна справа. Бакалаврат психології. Та магістратуру клінічного психолога. Хотіла б стати психіатером. На який курс медичного університету я можу вступити?

Нажаль попри наявність диплома магістра Ви можете розраховувати максимум на вступ на основі диплома фельдшера/медсестри на 2 курс (але лише на контракт і лише в ті заклади, де є відповідні конкурсні пропозиції зі вступом на 2 курс), а потім принести дипломи бакалавра та магістра і сподіватись, що Вам зарахують якісь загальноосвітні предмети на кшалт соціології. Або взагалі вступати на перший курс по зно і сідати в 25 років за парту зі вчорашніми школярами.
У підсумку якщо Ви вступите навіть на 2 курс, то це 5 років інституту і мінімум 1,5 року інтернатури, тобто мінімум 6 років. За час поки Ви навчатиметесь, наші реформатори скоріш за все подовжать інтернатуру, або зроблять недоступною психіатрію поки не пройдеш інтернатуру з терапії. Можливо не дозволять обирати спеціальність психіатрія, чи ще щось нареформують і Вам доведеться замість психіатра стати сімейним лікарем.
У підсумку Ви витратите 6-8 років життя, купу своїх або батьківських грошей, щоб просто мати право виписувати аміназін хворому на шизофренію. За ці роки Ви могли б побудувати нормальну кар’єру зі своїми вже наявними дипломами психолога.

1 Вподобання

Привіт, Oksana 24. Я теж планую вступити на факультет псіхології, тільки на базі вищої освіти. Зараз шукаю варіанти. Ми могли бути користні один одному та обмінюватися інформацією, та в цілому щоб було цікавіше. Якщо ви «за» напишить мені у телеграм нік @ sk1ren. Буду чекати☺️

навіщо вам обмінюватись інформацією, якщо Ви хочете різного? Оксана хоче бути лікарем-психіатром, а Ви психологом (причому не знаю чи медичним, бо це 2 різні спеціальності: 053 і 225)

2 Вподобання