Переведення з фармації на медицину

Добрий день!
Я хочу перевестись з ЛНУВМ із спеціальності “Фармація” в ЛНМУ на спеціальність “Медицина”. Навчаюсь на бюджетній формі навчання, маю стипендію. Чи взагалі можливо це зробити? Бо вже провчилась 3 роки і розумію, що це не моє. Медицина тягне і тягне мене, а я вічно тікаю від неї :sweat_smile:

Переведення не буде, лише вступ на 1 курс на платну форму навчання. Або ж відшкодовуєте вартість навчання на бюджеті за 3 роки та поступаєте на новий бюджет.
У медичні університети на лікарські спеціальності навіть випускники медколеджів завжди поступали саме на 2 курс, а не 3, маючи кваліфікацію медсестри чи фельдшера. Що стосується фармації, то це навіть не медична, а хімічна освіта. Предмети суттєво відрізняються. Ви не витягнете здавати академрізницю. Вам це навіть не дозволять зробити. Вас не було на лекціях, індивідуально ніхто не буде читати Вам річний курс предметів.

1 Вподобання

Скоріш за все Вам не дадуть перевестись навіть на контракт. 3 курс це дуже пізно для переведення, академрізниці багато, хоча багато і спільних предметів (всі гуманітарно-суспільні, неорганічна хімія, біохімія, патфізіологія).
Якщо Ви вступили на фармацію, на яку майже не дають місць на бюджет, Ви мабуть дуже розумна людина і змогли б спокійно вступити на медицину і навіть на стоматологію. Але якщо зараз покинути навчання, на Ваше місце на фармації переведуть іншого контрактника, а ось Ви змушені будете вступати на контракт (або відшкодувати кошти за 3 роки бюджету, що може й дорожче буде). 6 років навчання на котракті, 1.5-3 роки контрактної інтернатури, подумайте чи воно Вам треба (а якщо навчання оплачуватимуть батьки, то чи готові вони на 9 років в це прягатись).
Ви добре подумайте, фармація це хороша освіта, і не обов’язково по закінченню йти працювати “первостольником” за прилавком аптеки, є багато варіантів. Зараз НСЗУ вимагає вводити посади клінічних фармацевтів, тож якщо саме в лікарні хочете працювати, це варіант. Якщо фармація зовсім не подобається, можете потім вступити в іншу магістратуру на основі диплома магістра фармації, а якщо саме медицина цікава, можете потім вступити в медучилище.Там вчитись 2 роки, можна безкоштовно, бо цей ступінь освіти здобувається вперше, і якщо не сподобається, хоча б не буде прикро за витрачені гроші і роки.

2 Вподобання

Дякую Вам за відповідь!

Дуже дякую Вам за відповідь!)

1 Вподобання

До речі, в фармації є спеціалізація з косметології. Я колись гуглила для сусідки. Можна бути фармацевтом-технологом, фармацевтом-косметологом і т.д.
Зі свого досвіду можу сказати, що всі мої подружки, які навчались в мед.університеті, обрали гінекологію або дерматологію. Одна вже успішно працює косметологом в клініці, лікує акне, робить уколи краси. Це легко в порівнянні з хірургом, який може стоячи на ногах оперувати цілих 10 годин. Робота не виснажує і затребувана на ринку. Диплом фармацевта-косметолога відкриє Вам широкі можливості, адже з проходженням курсів з косметології Ваша компетентність на фоні інших буде значно вищою, бо ж Ви знатимете склад препаратів, кремів і т.д. Для ін’єкцій ботоксу буде достатньо отримати диплом медсестри або акушерки, як Вам рекомендували вище. Ви можете бути дуже крутим фахівцем.

1 Вподобання

Ого, а це цікаво. Подумаю над цим!
Дуже дякую за відповідь!)