Переведення з медичного вузу

Добрий день!
Підкажіть, будь ласка, на яку спеціальність можна перевестись з “Медицини”. Закінчила 1-й курс. Дякую.

Вы бы перечислили что у вас на первом курсе изучалось, чтобы понимать ситуацию.

Если интересно - рассмотрите 012 Дошкільна освіта или 053 Психология (в обоих случаях здесь “Высшая математика” и “Физика” не изучается, и есть, как и у вас, “Анатомия, фізіологія гігієна дітей дошкільного/шкільного віку”, “Загальна та вікова психологія”, “Етика та естетика”).

Возможность перевода с мед.специальности надо уточнять. Вы поступали сразу на “магистра”, а на магистратуре переводы на другую специальность не предусмотрены (только перевод на другую специализацию той же специальности). Так как у вас не совсем обычный магистр (по сути совмещённые бакалавр+магистр в одном дипломе) - уточняйте в деканате вуза о возможности или невозможности перевода с вашего образовательного уровня “магистр” в другой вуз на образовательный уровень “бакалавр”. Я так предполагаю именно из-за этой особенности откажут в переводе и поступать нужно будет заново. Кстати, с 7 по 16 октября открыт 3-й этап донабора (на контракт) на бакалавра. Для ряда специальностей, которым “предоставляется особая поддержка”, поступление только по мотивационному листу, без экзаменов.

Теоретично перевестись можна куди завгодно, якщо декан і ректор того вузу, в який Ви хочете перевестись, погодиться. Оскільки це перевод на контракт (сподіваюсь, Ви це усвідомлюєте), вуз зацікавлений у Вас більше ніж Ви в ньому, і взяти Вас можуть навіть на спеціальність “металорізальні верстати”, аби лиш Ви склали академрізницю і були готові оплачувати контракт. Чим менш споріднена спеціальність, тим більша академрізниця. Але знову ж таки, вуз зацікавлений у Вас як в студенті-контрактнику і можливо складання академрізниці виявиться не таким важким. Суспільні науки типу соціології, політології, правознавства Вам зарахують точно. Якщо Ви переводитимитесь на ветеринарію, біологію, хімію, фармацію, біофізику, можуть зарахувати і низку профільних предметів типу “мед.біології”, “неорганічної хімії” чи “біофізики”.
Але Ви маєте ставити собі питання не “куди перевестись аби лиш перевестись”, а куди перевестись, аби Вам подобалась спеціальність, щоб це не були змарновані роки, як цей рік в медінституті. Вам тут можливо радитимуть перевступати на 1 курс в новий вуз, але якщо Ви на бюджеті зараз, компенсація за рік бюджету в медичному при перевступі буде така, що дешевше йти на контракт на бакалавра.
І ще момент - переводяться не посеред семестра, а після успішно складеної сесії, тобто Вам треба було цим зайнятись влітку, або вже тепер по закінченню цієї сесії.

2 Вподобання