Вступ до іншого ВНЗ на іншу спеціальність

Вітаю. Навчаюсь на 3 курсі (бюджет), хочу перевестись на несхожу спеціальність до іншого ВНЗ. Маю кілька питань:

  1. Потрібно відшкодувати кошти державі?
  2. Якщо я маю сертефікат ЗНО 2021 року, але не складала математику, а вона обов’язкова там, куди я хочу вступити, то мені можна скласти НМТ з математики і подати його із ЗНО? В 2021 замість математики була історія, то, можливо, треба доздати історію?
  3. Є можливість вступити не на 1 курс (так як 3 вже відучилась на іншій спеціальності) і що для цього потрібно?

Ви хочете переводитись чи вступати?
Якщо переводитись, то треба взнавати в закладах якщо дуже різні спеціальності, і велика академічна різниця, то переведення не допускається.
Якщо хочете вступати на 1 курс, то треба дочекатись наказу МОН, який затвердить умови вступу у 2024 році, і дивитись які будуть вимоги до вступу на обрану спеціальність.
Відшкодовують лише у випадку повторного вступу на бюджет, а враховуючи, що Ви вже навчаєтесь на 3 курсі, і треба буде відшкодовувати 5 семестрів, то Вам на бюджет вступати не має сенсу, бо відшкодовувати доведеться значно більше ніж Вам обійдеться навчання всіх 4 курсів контракту

2 Вподобання

Для переведення треба звернутсь у заклад, куди хочу перевестись?

в обидва. Переведення можливе лише за згоди обох закладів. Але звісно краще спершу звернутись туди, куди хочете переводитись, бо для початку треба хоча б знати чи є в них місця ліцензійного обсягу на які можна перевестись

3 Вподобання

Чи можна поступати ще раз в той самий вуз,але на іншу спеціальність якщо відрахуватися з цього вузу на першому курсі?

Конечно же, можно. И не только на другую специальность, а хоть на ту же, что и до отчисления.