Актуальні питання ПОЗАЧЕРГОВОЇ атестації!

Добрий день, шановна спільното! Маю кілька запитань щодо цьогорічної атестації. Слухала уважно вже безліч вебінарів та розумію,що треба чекати внесення правок Міністерством, але все ж, цікавить суб’єктивна думка кожного щодо таких от конкретних прикладів…

Отож, ситуація 1: педагогічний працівник має І кваліфікаційну категорію за результатами атестації в 2021році, а цього року хоче спробувати атестуватись на вищу кваліфікаційну категорію, адже відповідає вимогам пунктів 8,9, але не проходив сертифікацію, не має Всеукраїнських переможців і не має наукового ступеня! Чи має він право подати заяву на атестацію і як вчинити із заявою членам АК - прийняти чи відхилити?

Ситуація 2: педагог здобув вищу кваліфікаційну категорію в 2022році, а протягом 2022/2023 року написав методичну розробку, яку було відзначено, як переможця на обласному конкурсі і цей педагог хотів би здобути за результатами атестації педагогічне звання «вчитель-методист», проте знову ж таки, не відповідає умовам прописаним у п.6 даного Положення.
Як визначено у п.7 « Міжатестаційний період (проміжок часу між проходженням педагогічним працівником попередньої та наступної атестації) не може бути меншим ніж три роки, крім випадків проведення позачергової атестації за ініціативи педагогічного працівника…». Тож, чи може такий педагог подати заяву про позачергову атестацію на присвоєння педагогічного звання вже в 2023/2024 н.р. ?

Буду щиро вдячна за консультативну допомогу))

будь-хто має право подати заяву на позачергову атестацію. комісія має прийняти її. але за положенням позачергова атестація проходить за умов, тобто комісія може прийняти рішення про відмову у встановлені категорії.