Послідовність освіти

Якщо я маю диплом спеціаліста, а диплом магістра - ні. В такому разі навчання в магістратурі буде вважатися непослідовною освітою? Але ж програма навчання в магістратурі відрізняється від тією, яка я здобував, коли навчався на спеціаліста. Не було наукової та педагогічної практики, як приклад, взагалі.

Згідно діючого законодавства відсутній рівень “спеціаліст” (він і раніше був достатньо дивним, створений швидше для видурювання грошей (аби з людей двічі гроші за навчання взяти), бо ще в 1997 році ми вступали в магістратуру після бакалаврату. Наразі спеціаліст прирівнений до магістра. А програми змінюються постійно, це зовсім не означає, що мій диплом магістра не дійсний, бо отриманий в 1998 році, а після того вже програми змінились.
А непослідовним Ваше навчання буде вважатись не через те, що спеціаліст прирівнений до магістра, а через те, що вступаєте Ви не відразу після отримання попереднього рівня, а пропрацювавши років 5.

2 Вподобання

Цікаве у Вас визначення терміну “Непослідовний”, це десь є визначення на рівні стандарту, закону? В тій самій Англії, де магістрів з 13 сторіччя видають, якщо людина закінчила навчання на ступінь бакалавра з поганими оцінками ( pass degree) до магістратури допустять за умови наявності досвіду за дипломом.
В США так само, до деяких спеціальностей, якщо немає degree with hons ( cum laude) теж не допустять до навчання, не буде admission.
А в нас послідовність буде визначати людина з 9 або 11 класами освіти в ТЦК, тому топік стартеру треба спиратись виключно на думку цієї людини)) Бо це суб’єктивна категорія, особливо якщо ми кажемо про розрив у часі між отриманням академічних ступеней))

В нашій країні не теж всіх допускають в магістратуру (ну хіба крім цього року, коли дозволили вступати до вишів всім, хто й шкільну освіту не зазвоїв це я про вступ без нмт). Бакалавраи є повною вищою освітою. Ви отримали навіть рівень, прирівнений до магістра. Наступний рівень для Вас - аспірантура. А те, що люди, які в попередні роки не могли б вступити до магістратури через не здатність здати єві та єфвв, тепер раптом кинулись вступати, скориставшись тим, що МОН заграє з людьми - це якраз непослідовна освіта. Не могла людина навчатись, працювала за попереднім рівнем, а тут раптом знадобився магістерський диплом? Це як розцінювати? Раптом порозумнішала але без іспитів? Давайте не дурити людей. Виші просто торгують відстрочками. Купа людей, які вчара й не думали про навчання раптом вступила до вишів. Це так само логічно, як заводити 3тю дитину під обстрілами, коли не знаєш чи не залишишся з 2ма без дазу над головою. Але для “коханого” чоловіка можна й вагітній з двома дітьми під пахвою по укриттям побігати

2 Вподобання

Ну хочуть люди навчатися, якщо ми йдемо до НАТО, то треба як в них, якщо є вища технічна освіта після складання вступних тестів і випробувань, направляти на офіцерські курси, може менше людей будуть 3 магістра отримувати)
А так Ви праві, будуть торгувати))

1 Вподобання