Вітаю. Колеги, підкажіть, будь ласка, чи може керівник тарифікувати вчителя англійської мови на 28 годин (це всі години англійської - іншого спеціаліста немає)? Економіст відділу освіти наполягає на тому, аби 2 год. виставити вакантними і тарифікувати вчителя на 26 год., аргументуючи, що більше, ніж 1,5 ставки (18+9=27) не можна - КРУ покарає. Я не знайшла документа, який обмежує вчителя в навчальному навантаженні (ну, в межах розумного, звичайно). Чи, може, десь про це прописано? До того ж, ті 2 типу вакантні години читатиме той же вчитель, але як заміну. А за перевірку зошитів не отримуватиме. Вчитель так працювати відмовляється.
Дякую
Тарифікувати на вчителя можна максимум-27 год, інші вивести вакантними ,їх теж може викладати той самий вчитель,але це проводиться як заміна!!!
Нехай покажуть ХОЧ ОДИН нормативний документ, який встановлює такі обмеження. У мене ц у школі є вчителі, які мають по 29 та 31 годину. Коли економісти спробували цьому завадити - я попросив надати мені документи, які урегульовують це питання. Таких документів не знайшлося.
Але звідки у цієї “норми” “ноги ростуть” я здогадуюсь: відповідно до КзПП максимальне тижневе навантаження на працівника - 60 годин (вони складають 1,5 ставки). Але у законах мова іде саме про тижневі ГОДИНИ а не ставки. Але наші економісти увімкнули свою “логіку” і стали оперувати виключно таким поняттям як “ставка”, яка у вчителя становить 18 год (відповідно 1,5 ставки - 27 годин), зовсім забувши, що основним критерієм у цьому питанні є саме ГОДИНИ. Так що теоретично вчитель МОЖЕ мати і 40 год. - аби вони “влізли” у розклад.
Дякую. Абсолютно згодна.
Зі мною вже погодилися
Хоч дорікали, що всі люди як люди, а я на своєму.