Атестація у 2023-24 нр

Добрий день! Шановні читачі! Маю таке питання. Працюю в школі на посаді вч англ. та німец.мов., а також педагогом організатором. Прийшов термін атестації
Перший диплом маю спеціаліста - перекладач ( англ. та нім. мови), за четвертий курс пише філологія ( англ.та нім). Другий мій диплом - вчитель української мови та літ.
Мій директор каже, що не може мене протестувати як вчителя іноз.мов, а тільки як педагога організатора, оскільки я працюю не по спеціальності. Чи правомірні її дії. Це моя перша атестація.

Вийшов новий закон про атестацію вчителів, який вступив в дію з 01.09.23 де в пункті 14 вказано, що за педагогічним праціком зберігається педагогічне звання незалежно від переходу на нову педагогічну посаду: я була на посаді вчитель музики, атестувана на другу категорію, зараз займаю посаду вчитель біології в тій же школі, чи повинна я отримувати оплату з біології за новим положенням про атестацію за другою категорією ?

Чому не може??
Якщо вчитель веде 2-> предметів(таке буває у кожній школі),то атестація поширюється на всі предмети!!!
З 1 вересня вступає в силу нове положення про атестацію вчителя.
Ви викладаєте іноз мову,чи лише маєте години педагога-організатора???
Якщо дирекція буде стояти на своєму,то попросіть від них вагомі причини для цього!
Ще одне питання: У вас наказ на учителя анг мови,чи пед.організатор??

Доброго вечора ! Чи не могли б ви мені допомогти в одному питанні? Я 5 років працюю в школі вчителем фізичної культури , в 2022 році отримала диплом бакалавра , чи можу я атестуватися на ІІ категорію?

Вчитель іноземної мови

Вітаю. У мене аналогічне питання. Якщо знайшли відповідь, поділіться, будь ласка

Доброго дня)! Так, я отримала відповідь, що маю право на атестацію!
Кваліфікаційна категорія “спеціаліст другої категорії” присвоюється педагогічному працівникові, який має освітній рівень молодший бакалавр (освітньо-кваліфікаційний рівень молодший спеціаліст), бакалавр чи магістр (освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліст) (для працівників закладів дошкільної освіти також освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр), стаж роботи на посадах педагогічних працівників не менше ніж три роки.

Дякую за відгук, допомогли у вирішенні питання

1 Вподобання

Доброго дня шановні! Допоможіть, будь ласка, з такими питаннями. Перше питання, чи проходить асистент вчителя атестацію? Якщо на цій посаді не передбачено категорії… У мене така ситуація: у 2020 році я була атестована, як вчитель початкових класів на 2-гу категорію, зараз працюю асистентом вчителя і відповідно моя категорія не враховується, як треба діяти, щоб не втратити 2-гу категорію ?

У асистентів немає категорій, але є вилка тарифних розрядів: 10-12. За результатами атестації тарифний розряд можна підняти

Дякую за відповідь )

за новим положенням, можете

1 Вподобання

ви її не втратите. якщо ви поновитеся на посаді вчителя початкових класів то з ІІ категорією

Дякую за відповідь. :sunflower:

Добрий вечір! Підкажіть, будь ласка, чи має право атестуватись вихователь (працює по сумісництву), який має вищу економічну освіту? Педагогічної освіти працівник не має.
Дякую за відповідь !