Вступ до приватного ВНЗ та відсрочка від мобілізації

Добрий день.

Підкажіть, будь ласка, чи стаю я повноцінним студентом в Україні, вступивши до приватного вищого закладу, на спеціальність, яка не має акредитації? Так, МАУП. Хочу на денну форму навчання і щоб отримати відсрочку від мобілізації. Дякую

Якщо освітня програма не акредитована, і заклад набирає на цю спеціальність першокурсників, він теоретично має до завершення ними навчання її акредитувати, але попереджає студентів, що спеціальність неакредитована і диплом державного зразка вони можуть так і не отримати.
Проте якщо Ваша мета не знання, не диплом, а саме відстрочка від мобілізації, то яка Вам різниця, навіть якщо в кінці диплом не дадуть? Але ці приватні вузи впринципі штука ненадійна (може пам’ятаєте такі контори як ІПСТ та КРОК?), в умовах війни закритись можуть в будь-який момент. Як на мене надійніше вступити в якийсь провінційний педінститут, і бажано на 1 курс бакалаврату. Бо ті, хто вступав для відстрочки в магістратуру літом 2022, в грудні 2023 вже випустяться, а кінця і краю війні не видно.

2 Вподобання

Є таке, про грудень це Ви точно, можна і в маг. але тоді ще в асп в вересні треба вступати

Ну так сейчас можно поступать ещё на одну магистратуру (на другую специальность). В сентябре будет ещё дополнительный набор. А аспирантуру потянуть очень трудно - сильно бьет по карману.

1 Вподобання

Дуже б’є, 32к на рік. Але можуть скоро відмінити бронь на 2\3 освіту…хоча туди і аспіранти підуть під цей же пункт якщо не одразу, то наступними точно.

Можно ещё раз на бакалавра поступить, чтобы в ближайшие 3 года не задумываться об очередном поступлении.

1 Вподобання