Вступ 2023. Чи потрібно мені забирати документи з коледжу, щоб навчатися в інституті?

Я закінчив другий курс у коледжі (на базі девʼятих класів), склав нмт і вирішив вступити до ВНЗ. Подав заяву, тримав рекомендацію на бюджет, а пару годин назад статус в єдебо змінився на «включено до наказу», тобто, зарахований на навчання.
У коледжі я навчаюся на бюджеті, і в інститут я зарахований на бюджет. Чи потрібно мені забирати документи з коледжу, щоб навчатися в інституті? У коледжі я навчаюсь на фахового молодшого бакалавра, а в інституті зарахований на бакалавр.

треба або відраховуватись з коледжу (і то скоро), або переводитись на контракт. Навчатись одночасно на двох бюджетах не можна. Якщо Ви не вирішите всі питання з коледжем найближчим часом, то у Вас бюджетне місце в університеті відберуть

1 Вподобання

В тому і є проблема. Мені ще немає 18 років, а батьки не в Україні, і приїхати не зможуть. А в коледжі мені говорять, що забрати документи можна тільки з батьками. 18 років мені буде у листопаді цього року.

Так. це проблама. Нічим помогди не можу. Це справа вашої сім’ї. Саме Ваші батьки несуть відповідальність за Вас та Ваше майбутнє.

1 Вподобання

Дякую за вашу відповідь

Теретически, родители за границей могут оформить доверенность на кого-то здесь, чтобы забрать вместо них ваши документы.
Заверить доверенность, думаю, они могут в консульстве Украины
В общем, пусть родители свяжутся с консульством там, где сейчас находятся

зазвичай ті батьки, які не можуть приїхати заради дитини в Україну (хоча всі постійно їздять туди-сюди: хто побачитись з родичем, якому дали відпустку у війську, хтось “нігтики зробити” або до стоматолога сходити), не можуть і до консульства добратись.

Не так . Можна отримати безкоштовну освіту один раз у закладі одного рівня. Мій син закінчив коледж бюджет ,і в цьому році вступив на бюджет у виш.
Автор може або перевестись у коледжі на заочне,або лишитись на бюджеті,але за індивідуальним графіком . Хоча сенс вчитись там і там,якщо це одна спеціальність ,бо по часу те на те і виходить

Я десь писала, що він не може навчатись одночасно і в коледжі і в університеті?. Не можна одночасно це робитина бюджеті. Ви правильно написали, що безкоштовну освіту на кожному рівні можна отримати один раз. Але ці рівні не можуть отримуватись одночасно. Можна спершу завершити навчання в коледжі на бюджеті, а потім вступати в університет на бюджет. Якщо хочеш продовжувати навчання в коледжі, то треба або в університет вступати на бюджет, або в коледжі переводитись на контракт. І, до речі, автор ніде не зазначає, що хоче продовжувати навчання в коледжі. Він просто не може відрахуватись з коледжу без батьків

2 Вподобання