Як працює відбір на бюджет?

Ситуація:
Я подав заяву на вступ у ВНЗ де 30 бюдж. місць. Набрав бал для бюджету. Проте моє місце випередив хтось із трохи вищим балом. Бюджетні місця заповнені…. а мене зарекомендували на контракт. Проте наприклад 15 із 30 людей яких зарекомендували на бюджет - не принесли доки , таким чином виходить що звільнилось 15 держ місць.
Питання
Чи зарахують мене на ці звільнені місця , або все, що залишається робити - йти на контракт. Якщо так, то чи є потім шанс перевестись на бюджет?

Ви вступаєте на фіксовану чи відкриту пропозицію?

1 Вподобання

На відкриту пропозицію.

якщо відкриту, то наразі Ви взагалі бачите лише максимальну можливу кількість бюджетних місць. По факту їх може бути від 0 до 30.По відкритій пропозиції конкурс всеукраїнський, і місця нікуди не посуваються. Якщо дійсно хтось не принесе документи на отримане місце, то воно перейде пільговикам, які мають право на переведення з контракту на вакантні бюджетні місця

2 Вподобання

Забув уточнити. А якщо люди просто поставили наприклад 3,4,5 пріоритет на мою спец, але їх взяли у інший вуз за вищим пріоритетом,то це так само рахується? Місця перейдуть лише або пільговикам, або залишаться пустими???

Места на бюджет распределяет компьютер. Сразу и всем. И он места распределяет сразу по всей стране. И вам сейчас не важно (да и невозможно) просчитать, как компьютер распределит эти места. Все, что вы можете предвидеть, это то, что те кто подал заявки выше вашей с первым приоритетом, таки поступят сюда. Считайте что эти уже поступили перед вами.
Но это - чисто чтобы хоть чем-то заниматься.
А на самом деле заниматься сейчас надо следующим:

  • проверить, что все ваши заявки поданы, ничего не забыто
  • проверить, что все ваши заявки получили статус “допущено до конкрусу”
  • и еще раз проверить, что не забыли подать все заявки! ) Потому что переподать заявки уже не получится. А время подачи уже заканчивается…
1 Вподобання