Вступ у мед вуз 2023

Чи впринципі цього року можливий вступ до медичного університету з балом НМТ 145 дуже вмотивованої особи😉?

програма просто не пропустить. А мотиваційні листи вона не читає

1 Вподобання

Яку спеціальність можна було б порадити для вступу на навчання, цього року з таким балом, можливо суміжне з медициною і затребуване в суспільстві, на вашу думку.
Дитина просто марить медициною, а дистанційне навчання зіграло злий жарт. Шкода рік втрачати. :blush:

Якщо обрали медицину, то можна вступати до медичного коледжу

Якщо дитина “марить медициною”, то чому Ви не віддали її до репетиторів та не готували? Без підготовки та репетиторів дитина з нормальним розумовим розвитком може здати іспити на значно вищому рівні, пишу це з особистого досвіду та досвіду друзів.
Лікувальна справа, педіатрія, стоматологія - це дуже серйозні професії, які потребують дуже серйозних знань та інтелекту ще на етапі вступу. В моєму колі повно медиків, які закінчували медичні протягом останніх 10-и років, коли вже було ЗНО, а не вступ через кабанчиків. І я Вам скажу, що тим, хто поступав з низькими балами, було дуже важко вчитись. Це люди з не надто високим інтелектом, щоб розуміти суть того, що їм викладають. Один чоловік з мого кола провчився 6 років у медичному, був у групі “трієчником”, постійно щось перездавав і десь мав хвости. Людина завалила КРОК, а іспит можна перездати тільки через рік (і не допомогли гроші батька-бізнесмена), інакше просто не видають диплом. І цей студент цілий рік чекав та готувався, поки інші вже проходили інтернатуру. Тому аутсайдерам і тим, хто не стягує біологію, хімію та інші дисципліни, не варто йти в таку професію. Це люди, які будуть вчитись від дзвінка до дзвінка, щось так-сяк навмання поздають, отримають той диплом, а потім будуть слухати, які в нас тупі лікарі. Бо в лікарі мають йти тільки розумні люди.

Принаймні, маєте рік, щоб Ваша дитина по репетиторах повторила всю програму з 5 до 11 класу та нормально підготувалась до вступу на наступний рік.

Можна на фармацію піти, але доведеться вчитися на контракті, бо бюджетних місць за цим напрямом вкрай мало і вони точно не дістануться людині з балом 145. Це перспективна галузь, бо зараз спеціальність звучить як “фармація. промислова фармація”, тобто можна і на виробництві працювати, і в фармомпаніях, а не лише за прилавком в аптеці стояти.
Можна вступити на ветеринарну медицину і раптово виявити, що тварини більш вдячні пацієнти, ніж люди.
Є варіант піти на біофак, бажано не на “середня освіта:біологія”, а “біологія”, потім пройти спеціалізацію по цитології, лабораторній діагностиці чи клінічній біохімії, і обіймати посаду лікаря-лаборанта. Також в деяких вузах навіть є спеціальність “лабораторна діагностика”.
Можна піти на спеціальність “медичне обладнання” в політех, але це мабуть буде важко людині з поганим балом по математиці.
Якщо принципово навчатись на бюджеті, краще обирати педінститут біофак. Можна навіть вступити одразу на заочне, щоб не марнувати рік, і паралельно готуватись на вступ в медичний на наступний рік.

1 Вподобання

Розгляньте спеціальність 227. Фізична терапія та реабілітація. В цьму році на неї виділили багато бюджетних місць, і немає умови 150 балів.

Только имейте в виду, что с этого года отменили набор по 227 специальности на ОКР Магистра. Теперь на 227 специальность можно поступать только на ОКР Бакалавра.

А в дальнейшем если захотите медицинского магистра - разве что на 229

Ви, мабуть, в підставі вступу залишили ПЗСО. Змініть на Бакалавр, і побачите всі пропозиції на магістратуру. Є набір і в ДДМУ, і в ЗДМУ, і в ПДМУ і т. д.

А 145-це Ви порахували без регіонального коефіцієнта? Чи вже врахували і його? Якщо ні, то враховуйте, що, наприклад, у Харкові бал буде вище 150.Так і в Дніпрі та багатьох інших регіонах. Там можна подавати заяви на медицину.

Я всё правильно выбирал. Сейчас, действительно, показывает все предложения. Возможно, был глюк сайта vstup.edbo.gov.ua