Доброго дня. Як отримати оригінал свідоцтва про середню освіту

Добрий день, прошу допомоги.Підкажіть будь ласка в нас така ситуація: Син перейшов в коледж на 4 курс, але він зараз за кордоном поступив в університет на підставі атестату з 11 класу, який знаходяться в коледжі, в університет потрібно здати атестат, але коледж не віддає на руки, чи можливо навчатись одночасно в коледжі в Україні та університеті за кордоном ,і як отримати оригінал атестату за 11 класів щоб здати в університет? Дякую за допомогу.

На двох денних формах навчатись не можна. Так само як на двох бюджетах. В коледжі треба або відрахуватись або перевестись на заочну форму на контракт (якщо вступаєте в університет на бюджет). Якщо в університет йдете на бюджет, то атестат має бути в них. Після переведення на контракт або відрахування, коледж віддасть атестат.

Доброго дня. Велике дякую за відповідь. Ще два питання:

  • чи е різниця що університет знаходиться за кордоном;
  • чи можливо залишитись в коледжі на стаціонарному навчанні но тільки перевестися на контракт.

Тобто університет за кордоном? Це не український виш, а іншої держави? Вам український учбовий заклад не віддасть свідоцтво в іноземний виш. У нашій державі на двох стаціонарах навчатись неможливо. Яким чином Ви оночасно маєте бути на парах в 2х навчальних закладах?

Тобто якщо даже дитина переведеться в Україні на заочну форму навчання то їй не віддадуть свідоцтво в інститут який знаходиться в іншій країні ?

Якби мова була про нашу країну, і він вступив на бюджет на денну форму, то коледж мав би віддати документ туди, де він навчається на бюджеті. А якщо він вступає в іншу державу, то, швидше за все не віддадуть. Іноземний виш ніякого стосунку до нашої держави не має, а за законодавством до закінчення навчання в навчальному закладі має зберігатись документ на підставі якого студент вступив до цього закладу. Не знаю чи як вирішують ті, хто навчаються в двох країнах одночасно. Може в університеті приймуть нотаріально затверджену копію. Це вже Ви самі з’ясовуйте

За кордоном також вимагають оригінал.
І кидати технікум в Україні також не хочеться залишається тільки 1 рік навчання.

Ваш син поступав після 9 класу чи після 11?

Поступив в технікум після дев’ятого класу залишився один рік. Зараз за кордоном поступив в інститут .

Поступив чи планує поступити?

Вже прийшло підтвердження що поступив в університет за кордоном

Якщо не відбулось ніяких змін з того моменту, коли ще я поступала (минуло багато років), то до коледжів і ПТУ після закінчення базової середньої школи (9 класів) завжди поступали за свідоцтвом, а після 2-3 курсів навчання у цих закладах видавали атестат, як у школі після 11-го. Зараз вже він називається теж свідоцтвом.
З досвіду своїх друзів скажу, що вони навчались на денній формі у коледжі, а при отриманні атестатів переводились на заочку і поступали на денний бюджет до універів. І виходить так, що в універі був атестат, а у коледжі - свідоцтво про базову середню освіту.
Якщо Ваш син закінчив 3 курси, то вже б мали пройти шкільну програму і видати свідоцтво про середню освіту (атестат), бо багато де його видавали завжди і після 2-х курсів. Якщо відмовляються видавати цей документ (при умові, що Ви не забираєте свідоцтво про закінчення 9 класів, за яким поступали), то напишіть заяву на ім’я директора даної установи з проханням надати офіційну відповідь, чим вони керуються в прийнятті такого рішення. Вони або хочуть хабаря, або ще щось, бо я ж знаю, як було в моїх друзів.

1 Вподобання

Не треьа про хабарі. Все, що Ви пишете, я писала доти, доки з’ясувалось, що вступив він в закордонний виш. І ось тут, я не можу сказати чи мають право віддати атестат саме в закордонний виш

А чому не мають права?
Він не за атестатом поступав.

Так, не за атестатом. Але рівень “фаховий молодший бакалавр”, який він зараз отримує не можна отримати не отримавши повну середню освіту. Тому атестат має бути в закладі, або копія з довідкою з іншого навчального закладу, що він у них. Не певна, що іноземний виш - це варіант, довідка з якого підійде

Вітаю, я зараз навчаюсь в коледжі на фахового молодшого бакалавра на бюджеті , вже закінчив другий курс та хочу вступати до університету на бюджет , чи потрібної мені відраховуватися щоб подавати заявку на вступ, або можна це буде зробити після того як я вже точно буду рекомендований на бюджет?Також чи потрібно буде мені відшкодовувати кошти за ті 2 роки навчання?

Можна після рекомендації. Але врахуйте, що Вам треба буде швидко спрацювати аби віддали атестат. Бо вони можуть зумисно затягувати аби Ви не встигли до 5 серпня і залишились в них. Відшкодовувати не треба. Це різні освітні рівні

1 Вподобання