Звільнення з посади, якщо вчитель за кордоном

Доброго дня.
Вчитель знаходиться за кордоном. Наразі у відпустці до 20серпня, планує залишитись за кордоном. Заяву на звільнення не написав. Яка процедура звільнення такого працівника. Чи можна отримати від нього заяву на звільнення електронною поштою?
В якому випадку заява може бути за згодою двох сторін?

Электронный документ (в данном случае - заявление) всегда можно подписать электронной подписью. Пишем зявление, сканируем в pdf, заходим на czo.gov.ua (Довірчі послуги → Підписати документ) и отправляем по электронной почте.

Когда обе стороны не возражают.

1 Вподобання

Згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2352-IX#Text на час оголошення воєнного або надзвичайного стану всі повідомлення та документи з питань трудових відносин, накази (розпорядження) власника або уповноваженого ним органу можуть здійснюватися та вестися в електронній формі з використанням технічних засобів електронних комунікацій або шляхом відправлення електронних носіїв, на яких записано цей документ, відповідно до законодавства у сфері електронного документообігу. Тому заяву на звільнення електронною поштою отримати можна.

Розірвання трудового договору за угодою сторін можлива у будь-якому випадку, якщо працівник і роботодавець досягли взаємної згоди про звільнення.

2 Вподобання

Якщо ж заяви не буде то можна використати п. 8-3 ст. 36 КЗпП : “відсутність працівника на роботі та інформації про причини такої відсутності понад чотири місяці поспіль”. (Кодекс законів про працю Ук... | від 10.12.1971 № 322-VIII)

1 Вподобання