чи можна подати документи до ВНЗ без присутності батьків?

чи можна подати документи до ВНЗ без присутності батьків?

Зазвичай, у більшості випадків, заявники, які ще не досягли повнолітнього віку, повинні мати згоду батьків або опікуна для подання документів до ВНЗ.

Якщо ви ще не досягли повнолітнього віку і плануєте подавати документи до ВНЗ, рекомендую звернутися безпосередньо до приймальної комісії або університетської адміністрації ВНЗ, до якого ви плануєте подати документи. Вони нададуть вам точну інформацію щодо вимог та процедури подання документів для неповнолітніх заявників.

У деяких випадках можливо також потрібно буде надати документи, що підтверджують ваш статус неповнолітньої особи, такі як копія свідоцтва про народження або довіреність від батьків або опікуна.

Необхідною умовою є отримання згоди батьків або опікуна для подання документів до ВНЗ, оскільки вони зазвичай є відповідальними за усі питання, пов’язані з освітою неповнолітньої особи.

І давно це стало обо’язковим? Бо більшість вступників на момент вступу є неповнолітніми, і завжди подавали документи самостійно. В деяких вишах взагалі до приймальної комісії не пускали нікого крім самих вступників (якщо звісно мова про бюджет)

1 Вподобання

Норма закону і реалії - це різні речі загалом то. Хоча з бюджетом простіше, на моїй пам’яті вже була історія коли батьки розбиралися з приймальною комісією вузу, бо їх чадо вирішило обрати університет - максимально віддалений від дому і подало самостійно документи, а батьки навпаки - прагнули контролю і попри бюджет все ж пішли на контракт (ще й проміняли престижний вуз Києва на доволі посередній в Житомирі). Ну а щодо контракту тим паче…ціни то не скрізь однакові і різниця інколи величенька.

Ну контракт неповнолітній і не має права підписувати. А в росказаному Вами випадку, таки варто було не дати впливати батькам на вибір вступника. Це ж зрозуміло, що вони дитині життя псують

1 Вподобання