Невикористана відпустка

Добрий день. Минулого року року вийшла у щорічну відпустку і вийшло так, що її частина співпала з декретною. У мене залишилось 30 днів щорічної відпустки. Одразу після декретної мені не дали її, бо я не отримала виплати у зв’язку з вагітністю та пологами вчасно через окупацію. Зараз хочу вийти працювати. Чи може роботодавець дати мені "відгуляти"ці 30 днів, а потім вийти на роботу?

Щось не зрозуміло. Що означає щорічна відпустка співпала з декретною? Ви маєте на увазі, що Вас відправили у щорічну відпустку, а потім, неочікувано Ви відкрили до та після пологовий лікарняний (я ж вірно розумію, що мова йде саме про лікарняний, а не про відпустку по догляду)? А відпускні за ці 30 днів Ви що повернули? До чого тут виплати у зв’язку з вагітністю (це лікарняні чи що?) до відпускних?

1 Вподобання

Спочатку ми написали заяви на 24 дні відпустки. Я пішла у декрет (лікарняний у зв’язку з вагітністю і пологами) це НЕ несподівано, як Ви написали. Потім все-таки дали відпустку 56 днів, але я була вже у декреті (лікарняний лист на 126 днів). Сказали, що використати залишок зможу лише після відпустки по догляду за дитиною, бо бухгалтерія не зможе оплатити ці 30 днів, бо лікарняний ще був неоплачений.Я зараз хочу вийти на роботу та до 1 вересня 'догуляти" цей залишок.

Якщо Вам не виплачували компенсацію, то, звісно, можете забрати відпустку зараз. Але Вам ьреба спершу вийти з відпустки по догляду за дитиною до 3 років, і відразу оформити відпустку. В минулому році Вас обманули, бо відпустка ніяк не пов’язана із лікарняними, які виплачує соц.стах. Тим більше, що він в будь-якому випадку був Вам нарахований, була лише заборгованість по оплаті. А несподівано при вагітності люди ходять у лікарняний. Існують пологи на ранніх термінах, при яких зараз дітей виходжують, а не як раніше вважали викиднем. Тому теоретично таке могло бути.

Дякую за відповідь.Така ситуація вийшла, бо бухгалтерія не подала квартальний звіт. Я залишилась під окупацією. Електронний лікарняний не змогли відкрити, бо в базі була відсутня інформація про трудові відносини. Єдиний вихід - то передати якось паперовий лікарняний, але це було нереально. Мене обманювали, казали що вже все порахували, треба лише чекати виплати від ФСС, потім з 1 січня вже від ПФУ. Добре, що місто звільнили і майже через рік я отримала гроші. А так чекала б невідомо скільки. Хотіла після 126 днів просто використати залишок відпустки. Але мені сказали, що то нереально, бо вони якось рахують заробітну плату за весь період, а лікарняний неоплачений вже давно. Сказали, що зможу використати його тільки після відпустки по догляду за дитиною, через три роки.