Чи візьмуть мене на роботу

Доброго дня, всім!
Підкажіть, будь ласка, чи можна влаштуватись на роботу вчителем, якщо тільки но вступила до пед. університету заочно на бакалавра, але маю диплом кваліфікованого робітника (училище) зовсім інша спеціальність?

1 Вподобання

Звісно ж ні. Ваша попередня освіта не має жодного стосунку до цього. Це так само, якби випускник 11 класу влаштовувався б вчителем. Ось якби Ви були випускником педагогічного коледжу з кваліфікацією “молодший спеціаліст”, тоді інша справа

1 Вподобання

В сельскую школу школу точно возьмут, если никого другого с оконченным образованием нет. Точно знаю школу, где студентка 1-го курса заочки (поступила после 11 классов) работает учителем начальных классов.

1 Вподобання

Тобто, якщо є потреба, можуть і прийняти?

Да, могут и взять на работу.

1 Вподобання

Кстати, про выпускника 11 класса в качестве учителя. После того, как я в 2001 г. уволился с должности учителя информатики и 2 года никого найти взамен не могли, взяли работать парня, который имел аттестат об окончании 11 классов (учиться на заочку он так и не поступал) и проработал где-то лет 7-8. Школа в пгт. Да и сам я в 1997 г. имел диплом младшего специалиста по специальности “учитель музыки”, а взяли преподавать информатику т.к. я принёс справку с института о том, что поступил на 1 курс заочной формы. Причём на Горный факультет УИПА и тогда в дипломах ещё была формулировка “Инженер по автоматизации процессов добычи полезных ископаемых, преподаватель технический дисциплин”.

Не можу погодитись. По перше, це не те саме, що й після 11-го класу, адже особа має диплом кваліфікованого робітника і закінчила училище, що дозволяє (правда залежно від кваліфікації, яка має бути дотичною викладанню шкільних предметів) працювати в молодшій та середній ланках в школі, але обмежує в плані старшої школи (хоча часто навчальні заклади саме цю норму порушують). Наприклад, музичне училище дозволить викладати музику чи хореографію, художнє училище - образотворче мистецтво, технічна спеціальність - працю, щоправда при проходженні відповідних курсів підвищення кваліфікації.

По друге, на підтвердження моєї думки, ЗУ “Про повну загальну середню освіту”, а саме ч 1. ст 22 стверджує: "На посади педагогічних працівників приймаються особи, які мають педагогічну освіту, вищу освіту та/або професійну кваліфікацію, вільно володіють державною мовою (для громадян України) або володіють державною мовою в обсязі, достатньому для спілкування (для іноземців та осіб без громадянства), моральні якості та фізичний і психічний стан здоров’я яких дозволяють виконувати професійні обов’язки. ". Отже, педагогічна освіта для дого щоб працювати в школі наразі не є обов’язковою.

2 Вподобання

Можуть, але залежно від вашої кваліфікації і залежно від того на що Ви претендуєте. Наразі інформації замало для однозначної відповіді

1 Вподобання

Ваш приклад не є тотожним даній ситуації, у вас була педагогічна освіта на той момент, до того ж діяли інші норми законодавства.

Претендую на вчителя трудового навчання на цю ж спеціальність і буду вчитись.
А диплом кваліфікованого робітника, спеціальність
" Оператор комп’ютерного набору"

1 Вподобання

Нажаль, є підстави відмовити … Все ж, зазвичай вчителів трудового навчання не вистачає, тому то вже під відповідальність керівника навчального закладу куди звертатиметесь. Саме в плані трудового навчання дійсно можуть бути варіанти). Однак ваша спеціальність, до речі, може дозволити Вам на перший час бути лаборантом при кабінеті інформатики або ж секретарем в приймальні.

Шкода, що так.
Може все ж таки спробувати?

Пробуйте звісно. Нехай щастить.
П.с:
Якщо візьмуть, то протягом першого року роботи Ви маєте пройти педагогічну інтернатуру (тобто за Вами мають закріпити педагога-наставника) ну і курси підвищення кваліфікації. Якщо відмовлять, то звертайтесь після трьох років навчання у внз.

2 Вподобання