Добрий день.
Питання на рахунок переходу, чи можливо перевестись на державну форму навчання зараз ? Наразі закінчив 3й курс коледжу по спеціальності 122 денної форми навчання на контракт (поступив на 2й курс). Також вакантні місця на державну форму навчання є, взагалом 9 місць. Якщо можливо все ж таки перейти, то які документи потрібні для переходу?
Переведення здійснюється в такому порядку: спершу переводять пільговиків, потім за рейтингом. Пишіть заяву в навчальну частину щодо переведення. всі документи в них є
А чи може директор відмовити у зв’язку з тим, що місця є але на них у першу чергу будуть переводити студентів ВПО та які входять у категорії наказу з жовтня 2022 року? У нас немає у групі таких студентів, і ці вільні місця на державне замовлення існують майже рік. (взагалом нас 34 із них 26 на держ. замовл. і 9 на контракт, 35 місць на держ. замовл. )
Так я ж Вам відповіла, що пільговиків в першу чергу… Але рік цих місць бути не може буде. Якщо Ви говорите про оголошення про набір, то цих місць вже не стало після результатів вступної кампанії. Вільні могли з’явитись лише за результатами сесії (коли відрахували тих хто не здав сесію або відрахувався сам)
Місця є тому що багатьох відрахували та деякі відрахували самі, але директор коледжу сказав що наразі заборонено перехід на державне тому що поки діє закон зі жовтня 2022, і можливо лише їх переводити на державне.
все залежить від того чи Ви дійсно вчитесь на державному замовленні чи регіональному. Зазвичай коледжі фінансуються не з державного, а з обласного бюджету. А це регіональне замовлення. Тут таке правило “хто платить, тойі музику замовляє”. У нас в області легко переводять на вільне бюджетне місце. Ніхто місця з одного закладу в інший не передає (а тим більше між головними розпорядниками (коледжі відносяться до різних: до департамента освіти,департамента культури та департамена охорони здоров’я). Тому важко сказати що у вас там відбувається
1 Вподобання
Був сьогодні у директора з заявою, але мені сказали що наразі заборонено когось перевести на держ. замовлення окрім пільговиків. Чи це дійсно так ?
У нас до речі у паралельній групі дівчина перевелась на держ. десь у жовтні, до того наказу МОН, і у неї не було ніяких проблем, тому не факт що місця дають іншим закладам освіти.